(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Naar aanleiding van het betere verraderswerk van bange en/of jaloerse Brabantse burgers kwam de politie woensdag in actie in panden in Sprundel, Rucphen en Sint Willebrord. Vooral in die laatste plaats was het raak, want daar werden volgens de politie in een ‘computergestuurde kwekerij 850 plukrijpe planten’ aangetroffen.

Ratten zetten politie aan het werk

Ratten genoeg dus in de Brabantse gemeente Rucphen. Nadat er voldoende tips – in politiejargon ‘MMA-meldingen’ geheten – waren binnengekomen, kwamen gemeente en politie woensdag in actie. In drie plaatsen werden panden overvallen op zoek naar planten die de overheid niet aanstaan.

Aan het einde van de middag kwam de vette vis: in een loods bij een woning aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord – 9000 inwoners – enterde de politie ‘een zeer professionele hennepkwekerij’, met een capaciteit van 1400 planten.

‘850 plukrijpe planten’

De godganse loods bleek voor de wiethandel te zijn ingericht, verdeeld over twee ruimtes. En wie de persberichten van de politie tikt weten we niet, wel dat het waarschijnlijk iemand is die nog nooit een oogstrijpe wietplant van dichtbij heeft gezien. Anders spreek je toch niet over ‘850 plukrijpe planten’, want plukken dat doe je met kersen en aardbeien…

Hoe dan ook, 850 wietplanten die klaar waren om GEKNIPT te worden dus. In de tweede ruimte stonden ook nog eens 580 bakken ‘gereed om te planten’ (alweer kromtaal van die tikgeit van de politie, sorry).

Maar het is niet eens het aantal dat deze plantage bijzonder maakt, dat is de hightech inrichting!

Vijf van deze jongens stonden er in de wietkwekerij…

Vijf OptimClimats

Zo blijkt de complete plantage te worden bestuurd door computers, ofwel met behulp van 5 OptiClimats. Dat zijn dure apparaten voor de professionele kweek; watergekoelde airconditioners met een ‘totaaloplossing oor de beheersing van het binnenklimaat’ zoals een fabrikant het stelt. De OptiClimate kan circuleren, koelen, verwarmen, ontvochtigen en filteren’. De prijs van zo’n ding loopt al snel in de duizenden euro’s.

‘Slechts voor het toedienen van water en het knippen van de toppen is menselijke arbeid nodig’, tikt de tikgeit van de politie verder en zowaar zit er in deze opmerking dan geen foutje.

Verder werd de stroom wel ordinair gejat daar in Sint Willibrord. Er zijn vooralsnog geen kwekers gearresteerd…

[openingsfoto:  Eric Limon/Shutterstock, n.b. dit is geen foto van de kwekerij in dit artikel natuurlijk]
(advertenties)