(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het maakt niet uit of je wietplanten nog zaailingen of stekken zijn, nog groeien of al ver in de bloeifase zitten. De nieuwe Shuttle 6 LED van Lucilu voorziet je planten in iedere fase van het juiste licht. Gemaakt met degelijk aluminium, de beste LED diodes van Osram en Lumiled en een slimme power driver die het mogelijk maakt om elk van de zes modules afzonderlijk in of uit te schakelen. Dit is de Lucilu Shuttle 6 LED.

Wellicht heb je de nieuwe 240 Watt Lucilu Shuttle 6 LED kweeklamp al op CNNBS gezien. Het is een efficiënte kweeklamp met een zeer hoge fotonen flux dichtheid (PPF) van 553 micromol per seconde. Dit hoge rendement aan licht dankt de Shuttle 6 aan 360 hoogwaardige witte en blauwe LED diodes van Lumiled, 108 rode Osram Oslon SSL diodes van 660 nm en nog eens 12 ver rood Osram Oslon SSL diodes. Dit geheel aan LED diodes wordt aangestuurd door een slimme power driver waardoor je elk van de zes modules afzonderlijk in- en uit kunt schakelen.

Eerst eens even kijken, want de Lucilu Shuttle 6 heeft een prachtig maar enigszins herkenbaar design. De kweeklamp lijkt namelijk te zijn geïnspireerd op de SANlight Q6W maar heeft een paar handige extra functies ten opzichte van deze Oostenrijkse LED.

Kweken met 1, 2, 3, 4, 5 of 6 modules

Eén van de functies die de Shuttle 6 zo veelzijdig maak is een slimme power driver. Deze detecteert automatisch hoeveel van de zes LED modules er in werking zijn, en past de stroomvoorziening hierop automatisch aan. De zes modules zijn gemakkelijk uit te nemen en om te draaien om ze in of uit te schakelen. Op deze manier kan worden bespaard op het stroomverbruik terwijl de power driver de LEDs toch op de juiste wijze blijft aansturen.

De Shuttle 6 bestrijkt een kweekoppervlak van ongeveer één vierkante meter.

De Shuttle 6 LED wordt passief gekoeld door het elegante aluminium frame, en bevat dus geen voor defecten gevoelige ventilators. Maar het grootste voordeel van deze LED zijn natuurlijk de hoogwaardige LED diodes. Hier is geenszins op bespaard door Lucilu, want we vinden een hoop hoogst efficiënte diodes in de Shuttle. Te weten 360 witte en blauwe LED diodes van Lumiled, 108 rode Osram Oslon SSL diodes van 660 nm en nog eens 12 ver rood Osram Oslon SSL diodes. Deze diodes straken hun licht onder een hoek van 120 graden, waardoor de optimale hoogte van de kweeklamp slechts 20 centimeter boven de kroon van je planten is. Of met andere woorden: de Lucilu Shuttle 6 is perfect voor de binnenteelt!

Met of zonder dimmer

Er zijn twee versies van de Shuttle 6. Een dimbare en een niet dimbare maar die laatste kun je door de afzonderlijk in en uit te schakelen LED modules natuurlijk ook op een lager Wattage laten branden. De dimbare Lucilu Shuttle 6 is daarnaast echter voorzien van een traploze dimknop. Afgezien van de dimknop en het feit dat de dimbare versie ook in het zwart leverbaar is, zijn de twee versies identiek.

De Lucilu Shuttle 6 LED kweeklampen worden kant en klaar geleverd inclusief stroomkabel en ophanging. Het maximale verbruik van de kweeklampen is 240 Watt. Het prijsverschil tussen de dimbare en niet dimbare versie is trouwens maar een tientje. De niet dimbare Shuttle 6 kost je namelijk € 564,40 en de dimbare versie kost dankzij een aanbieding momenteel slechts € 574,15. Ga voor meer informatie en om te bestellen naar Growland.nl.

(advertenties)