(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jelle is lid van het RollingStoned smartdrugs testteam, hij probeerde de slimme drug Kanna uit zodat jij weet wat je kunt verwachten wanneer je dit Zuid-Afrikaanse Hottentottenmiddeltje achterover tikt. Jelle, kom d’r maar in!

Anderhalve week geleden viel het op de mat: mijn eerste smart-drugs pakketje dat ik voor RollingStoned zou gaan testen. Nieuwsgierig opende ik de envelop, en trof hier drie buisjes Kanna aan (1 soort voor door eten, 1 soort om te kauwen en 1 extract (10×) om te roken of te snuiven) en een E-Njoint Moodchanger (variant Daydream). Snel zocht ik op wat dit goedje Kanna was, en wat ik met de Vaporizer kon doen.

Kanna

Kanna bleek een goedje dat ook wel bekend is als kauwgoed. Het spul wordt gemaakt van een plant, de Sceletia Tortuosum. Deze plant werd vroeger in Zuid-Afrika door de Hottentotten gebruikt, een volk dat leefde van de jacht. Ze namen het om de krijgers, die net terugkwamen van de jacht, te behoeden voor stressproblemen zoals PTSS, of angststoornissen. Uiteraard, net zoals met al het goeds, werdt het ook gebruikt om feest mee te vieren 😀

Uiteraard, net zoals met al het goeds, werdt Kanna ook gebruikt om feest mee te vieren 😀

De actieve stof is een zogenaamde SSRI: een stofje dat er voor zorgt dat serotonine dat afgegeven is, niet gelijk weer opgenomen wordt, waardoor je vrolijker wordt en je je meer op je gemak voelt. Het kan gekauwd, gesnoven, gerookt of gegeten worden. Ik persoonlijk heb het meeste plezier gehad door het te kauwen. Het effect was nog het meest vergelijkbaar met een flinke kop koffie. Elke keer dat ik het gebruikte raakte ik tevens in een goed gesprek met degene met wie ik het gebruikte, dus je kunt wel stellen dat het de spraakzaamheid ook bevordert.

Daarnaast heb ik het gebruikt om de depressie, die ik normaal krijg na het gebruik van MDMA, tegen te houden. Hier werkte het heel goed voor, ik had nergens last van. In combinatie met wiet is het zeker ook een fijn goedje omdat het je ervaring intenser en vrolijker maakt, en de traagheid van de wiet een beetje verdoezeld.

kanna2

Jelle met de E-Njoint

Moodchanger “Daydream”

De moodchanger vaporizer van E-Njoint is een zeer fijn stukje apparatuur voor iedereen die van een shisha pen houdt maar ook voor degenen die daar niet bekend mee zijn. De rook – of damp – is namelijk heerlijk koel, en smaakt prettig. De Daydream variant, die ik te testen kreeg opgestuurd, smaakte nog het meeste naar zoethout. Intense effecten moet je niet verwachten van de pen: er zitten namelijk enkel terpenen in (smaakstoffen) en dus geen actieve stof als THC, CBD of zelfs nicotine.

Toch doet de moodchanger zijn naam eer aan, omdat je na een paar hijsjes toch lekker dromerig word in je hoofd, zeker wanneer je die hijsjes neemt na een lekkere joint. Dan worden de effecten van de wiet bijgestuurd, zo had ik het gevoel. De stone was net wat intenser en kleurrijker dan normaal, en het voelde alsof de ‘persoonlijkheid’ van de stone duidelijker naar voren kwam. Daarnaast kan hij prima worden gebruikt voor recreatief roken, in de zin dat je er heel makkelijk dikke rook mee kunt maken en ringetjes kunt blazen naar elkaar wanneer je stoned bent.

Kanna vond ik een erg fijn goedje om mee in aanraking te zijn gekomen. Het is zeker iets dat ik vaker zal halen, omdat het effectief werkt tegen kleine depressies en dipjes, en omdat het de effecten van wiet versterkt. De moodchanger zou ik ook nog wel willen gebruiken, de smaak is lekker en het idee om je cannabishigh te kunnen sturen spreekt me wel aan.

Jelle

(advertenties)