(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vitamines zijn niet alleen goed voor mensen, maar ook voor planten. Bij wietplanten in het bijzonder zorgt een cocktail van verschillende soorten vitamine B met name voor een afname van stress en een toename van toppen. Gezondere planten die meer oogsten dus, maar hoe werkt het precies?

Dat ook planten wel varen bij wat extra vitamientjes is geen geheim. In de tuinbouwsector wordt al langer met zogenaamde vitaminecomplexen (een mix van vitamines) gewerkt. Planten worden er weerbaarder van tegen plagen en stress en dus gezonder. Een goed uitgekiend vitamine B complex helpt zelfs om toppen beter te laten groeien en verhoogd de productie van cannabinoïden.

Er zijn verschillende momenten in het leven van een wietplant, wanneer vitamine B haar enorm kan helpen. Omdat het stress verlagend werkt is het een goed idee om te geven op momenten van stress zoals na het verpotten, bij plagen of wanneer je stekken van een moederplant genomen hebt. In de bloeifase helpt het om de productie van toppen en THC op te voeren, zeker wanneer je met CO2 gaat werken en de stofwisseling op een hoog tempo gaat.

Cannabis-Conference

Ook wietplanten hebben vitamines nodig

Complex?

Er zijn verschillende soorten vitamine B’s en een aantal zijn goed voor wietplanten, vandaar dat ze als een cocktail gemixt in sommige plantvoeding zitten, maar vaak ontbreken er een aantal. Sommige plantvoeding bevat allen vitamine B1 maar er zijn vele andere vitamines B waar wietplanten wat aan hebben.

  • Vitamine B1, ookwel Thiamine help planten met de stofwisseling en verbeterd de groei en bloei.
  • Vitamine B2 (Riboflavine) helpt planten om zich tegen ziektes en virussen te wapenen.
  • Vitamine B3 (Niacine) verbetert de stofwisseling en celgroei.
  • Vitamine B5 is van groot belang, als een plant er niet genoeg van heeft gaat ze dood.
  • Vitamine B8 (Biotine) helpt bij de productie van aminozuren en geeft levensenergie.

Het is met name goed om Vitamines B toe te voegen in de bloeifase omdat planten door fotosynthese deze stoffen zelf dan niet (snel) genoeg kunnen aanmaken. Zeker niet wanneer ze in een binnensituatie staan en geacht worden snel bloemen te produceren. Sommige B-vitamines worden ook snel afgebroken en kunnen daarom beter in het plantendieet worden ingepast. Geef je ze deze belangrijke vitamines, dat help je je planten enorm en hoeven ze zelf geen energie te verbruiken aan de aanmaak en opslag ervan.

toppje

 

Vitamine B complexen vind je in producten als SuperThrive of Vitamax van Grotek, vraag naar deze of andere vitamine B complexen in de gespecialiseerde tuinwinkel.

 

 

(advertenties)