(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We twijfelen er niet aan of de Amerikaan William Bradley heeft het hart op de juiste plaats. Als kankerpatiënt kweekt hij zijn eigen wiet. En hij wil andere mensen helpen. Top! Alleen bij zijn aanpak zetten we vraagtekens…

 

Afgelopen maandag werd de 46-jarige Bradley, inwoner van de stad Clinton in Connecticut (nog niet helemaal legaal in die staat, wel gedecriminaliseerd en medicinaal op doktersrecept) gearresteerd. Volgens de politie zette Bradley in oktober vorig jaar een filmpje – Hope Garden getiteld – op YouTube, waarin hij een rondleiding gaf door zijn tuin vol wietplanten. Dat mag al niet in Connecticut. Maar het zou zomaar kunnen dat hij de autoriteiten extra alert maakte, door op te roepen geld aan hem te doneren om nog meer wiet te gaan kweken…

‘Geef mij geld en dan ga ik lekker veel wiet kweken.’ Tja. Ze gaan daar hard met legaliseren in de States , maar openlijk vragen om een kwekerij te beginnen. Met hulp van het grote (internet)tv-publiek. Is dat nou wel slim? Niet als dat een misdrijf is volgens de huidige wet, zowel die in zijn staat als landelijk.

‘Geef mij geld en dan ga ik wiet kweken’

bradleyMet de YouTube-giften wilde hij echter wel andere mensen aan medicinale cannabis gaan helpen. In de clip zegt Bradley dat hij marihuana kweekt voor medicinaal gebruik. Hij zegt aan een terminale kanker te lijden en vraagt kijkers om geld. De donaties zijn nodig voor zijn plan om  medicinale cannabis te verstrekken. Daarvoor zou Bradley gerust de Nobelprijs voor de Vrede mogen krijgen, vinden wij.

Zijn ongenode, geüniformeerde gasten pakten Bradley in huis 900 gram marihuana af. Daarnaast moest hij afscheid nemen van wat hasj. En van wat coke. Dat laatste vinden we dan niet heel tof. Maar goed. Bradley zit nu nuchter en wel in een politiecel. Aangeklaagd voor drugshandel. Zeker niet tof.

 

(advertenties)