(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je kunt wietplanten op diverse mediums kweken, maar je kunt jezelf ook al dat gesleep met aarde, kleikorrels of steenwolslabs besparen en gewoon zonder medium kweken. Met het aeroponic Letgrow systeem uit Zwitserland doe je dat in een handomdraai. 

Aeroponic kweken biedt een groot voordeel en dat is dat je volledig op maat kunt voeden. Je plant heeft nooit een overschot aan voeding aan de wortels. Voedingsstoffen die niet opgenomen worden spoelen namelijk onmiddellijk weg. Lees ook Zo voed je een wietplant! over het op maat voeden van planten.

Ontworpen als zuiver aeroponisch systeem is deze Spray Tray ook te gebruiken als Hydro, Eb- en vloed of Aqua systeem. Het vernieuwende is dat er geen slangetjes in het systeem verwerkt zijn voor de watertoevoer, wat ervoor zorgt dat er ook geen verstoppingen kunnen ontstaan. De watervoorziening is namelijk weggewerkt in de bovenplaat van de ‘SprayTray’.

De sproeiers in de bovenplaten van het systeem zorgen voor een fijne nevel, waaruit de plant zijn voeding kan halen.

De sproeiers in de bovenplaten van het systeem zorgen voor een fijne nevel, waaruit de plant zijn voeding kan halen.

De sproeiers in de bovenplaten van het systeem zorgen voor een fijne nevel, waaruit de plant zijn voeding kan halen. Je kunt slechts één Spray Tray gebruiken maar je kunt er ook meerdere aan elkaar koppelen. Bij elke Spray Tray zit een aansluit set meegeleverd. Het enige wat je nog nodig hebt is een pomp, filter,  wat leidingen en koppelingen. En natuurlijk een plant om het af te maken!

(advertentie)