(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)
Purple Haze #1

Purple Haze #1 is een wereldberoemde wietsoort sinds de jaren ’70 en nog steeds bij uitstek geschikt voor een leven in de Nederlandse polder. De grote sativa dominante wietplanten zijn zeer goed bestand tegen schimmels, en produceren een veelheid aan heerlijke paarse toppen. 

Purple Haze #1 is een van die wietsoorten waarvan ook de fotoperiode gevoelige varianten (niet-autoflowers) het uitstekend doen in ons koude kikkerlandje. Dat komt omdat de genetica al sinds de jaren ’70 in ons land veredeld wordt, waarbij de wietsoort door zorgvuldige selectie steeds beter bestand werd tegen ons natte en vaak koude najaar.

Schimmelresistentie is echter niet de enige eigenschap van de Purple Haze #1. Door de jaren zijn eigenschappen als een betere groei, grotere opbrengst en een verfijnder effect, steeds verder versterkt. De herkomst van de genen van deze Purple Haze houdt zadenbedrijf Positronics geheim. Maar er wordt gezegd dat de soort een kruising is van een Thais-Colombiaanse Haze en één van de eerste Nederlandse Skunk-soorten.

Purple Haze #1 vergaarde haar grootste bekendheid door het gelijknamige Jimi Hendrix nummer. Na ruim 40 jaar veredelen is de sativa echter al lang niet meer hetzelfde als toen. De moderne Purple Haze #1 kan namelijk wel 22 procent THC bevatten, en geeft je een weldadige psychedelische high. De paarse toppen van een goed afgebloeide Purple hebben een uniek en zoet aroma van kaneel en wierook, met aardse ondertonen die bij het roken doen denken aan snoep en druiven.

De roes na het roken is een overweldigende psychedelische en creatieve golf. Geen beginnerswietje want de high komt hard aan. De soort is wel een goede medicinale wiet vanwege haar vermogen om pijn, stress en neerslachtige gevoelens weg te nemen.

In de volle grond – waar de Purple Haze zich het beste thuis voelt – zal ze woest groeien en dikke takken aanmaken. De toppen worden paars en krijgen uiteindelijk veel oranjebruine stampers. Dit maakt Purple Haze tot een schitterend kunstwerk van moeder natuur (met een beetje hulp van zadenbedrijf Positronics). Ze is goed tegen schimmel bestand en kan buiten voor zeer grote oogsten zorgen. De bloeifase duurt zo’n 70 dagen.

  • Soort: sativa dominante hybride
  • Genotype: niet bekend, vermoedelijk Thais-Colombiaanse Haze en Skunk
  • Bloeitijd: 70 dagen
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • THC: hoog, tot 22%
  • Smaak: zoet, wierrook, kaneel en druiven
  • Zadenbedrijf: Positronics
  • Verkrijgbaar bij: wietzaadjes.nl
(advertenties)