(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jammer genoeg staat de cocaplant in het westen eigenlijk vooral bekend als de grondstof van cocaïne, een drugs met een niet al te beste naam. Maar de bladeren van de cocaplant geven in hun pure vorm een lichte verfrissende werking en hebben eigenlijk niks met de witte sloper die cocaïne heet te maken.

Het is eigenlijk een oeroude Inca-traditie om op de bladeren van de cocaplanten te kauwen voor een licht opwekkend effect. Cocathee of Mate de Coca wordt ook van oudsher door de Peruviaanse Inca’s gedronken en is niets meer dan de thee van de vermalen bladeren van de cocaplant. In Bolivia en Peru neemt men de thee als middel tegen hoogteziekte en als opkikker voor arbeiders in de mijnbouw.

Deze voor de Inca’s magische thee is niet alleen voor de Inca’s en Peruvianen weggelegd, jij kunt er ook gewoon van genieten. Het wordt namelijk door Azarius in handige theezakjes verkocht als Mate de Coca. De bladeren worden na het plukken gedroogd en vermalen en in theezakjes gestopt, de thee bevat dus niets anders dan vermalen cocabladeren. We namen zelf de proef op de som en probeerden de magische thee uit Peru.

20150224_103731

In de theezakjes zitten 100% pure vermalen cocabladeren en geen andere toevoegingen

Omdat we ons ook wel eens zo fit willen voelen als een mijnwerker uit Bolivia op de eerste dag van de lente, zetten we een lekker sterk bakkie van twee theezakjes. Jaja, we zijn waaghalzen hier bij RollingStoned 😉

De thee smaakt lekker met een paar klontjes suiker en proeft eigenlijk een beetje als groene thee. Maar goed, het gaat natuurlijk om dat echte mijnwerkersgevoel. Na twee flinke koppen thee merken we het effect dat eigenlijk een beetje vergelijkbaar is met een dubbele espresso of een blikje Red Bull.

Mate de Coca is bij Azarius.nl verkrijgbaar in verschillende smaken (wij probeerden de naturel) en kost 12,50 euro voor een verpakking.

(advertenties)