(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

‘Ceci n’est past un état de droit’ (‘Dit is geen rechtsstaat’) staat er boven een opmerkelijk pleidooi voor cannabis dat we deze week in de mailbox van CNNBS aantroffen. De afzender, Koen Diels, zit momenteel in een Belgische gevangenis vanwege een uit de hand gelopen meningsverschil met zijn aannemer. Omdat Koen van cannabis houdt, legde de rechter hem ook nog een ‘verbod op drugsgebruik’ op voor de duur van 5 jaar. Vanuit de gevangenis in Antwerpen bericht Koen in een hartverwarmend betoog over de vele misstanden in de bajes, de maatschappij en al helemaal ten aanzien van wiet.

Waarom Koen Diels vanachter tralies van zich moet laten horen

Koen kan natuurlijk niet zomaar even een mailtje sturen vanuit zijn gevangeniscel, maar via een vriend vernemen we dat hij vastzit omdat hij zijn aannemer ‘heeft geconfronteerd’. Dat gebeurde toen Koen het gevoel kreeg dat ie werd opgelicht bij de bouw van zijn huis. De vriend heeft bewakingsbeelden gezien en zweert dat ‘Koen niet heeft gedaan wat men beweert’.

Koen werd echter toch veroordeeld, al loopt nog een hoger beroep in deze rechtszaak. Als extra voorwaarde bij zijn veroordeling kreeg Koen dus ook te horen dat ie 5 jaar geen drugs mag gebruiken, in het geval van Koen hebben we het dan over cannabis uiteraard. De vriend: “Momenteel zit hij echter in ‘voorhechtenis’ voor een telefoontje waarin hij vroeg hoe het zover is kunnen komen. Uiteraard is er (weer) geen opname van het gesprek en is het het woord van 1 persoon tegen Koen.”

Maar ook in donkere tijden op donkere plekken kunnen vruchtbare dingen ontstaan. “Ondertussen ziet hij nu wel vanop de eerste lijn de schrijnende toestanden in de Belgische gevangenissen en hoe ons ‘rechtssysteem’ scheef is. Rechten worden op allerlei vlakken geschonden, rechters beslissen zonder naar de feiten te kijken”, aldus Koen’s vriend buiten de gevangenis.

Omdat wij het eigenlijk van de eerste tot de laatste letter volmondig met Koen eens zijn, publiceren we hieronder zijn volledige aanklacht/pleidooi. #koenforpresident (en dat is niet eens helemaal een grap)…

Ceci n’est past un état de droit

 

Beste landgenoten (en Nederlandse CNNBS-lezers),

Ik ben Koen Diels, een 33-jarige ondernemer die sinds negen maanden zijn vrijheid kwijt is. Net als iedereen maak ik fouten en doe ik wel eens domme dingen. Maar als ik, voor wat ik gedaan heb, op school of in de gevangenis een sanctie van één week krijg, en van de rechtbank negen jaar, dan klopt er iets niet.

Ik heb hier in de gevangenis van Antwerpen moeten vaststellen dat er schrijnende overbevolking is, die weinig met criminaliteit te maken heeft, maar vooral komt door compleet ontspoorde rechtspraak. België is een politiestaat waar de mensenrechten dagelijks worden geschonden.

Als ik in mijn cel naar het nieuws kijk en zie hoe dezelfde taferelen zich afspelen die tot WOII hebben geleid, en de overheden identiek of nog minder doordacht reageren – en alles zo alleen maar erger maken – dan kan ik niet anders dan ingrijpen.

Mijn Marshallplan voor België

Bij deze wil ik dan ook graag mijn Marshallplan voor België aan u voorstellen. Hopelijk kunnen we dit zonder eerst nog eens een wereldoorlog te ondergaan uitvoeren. Mijn grootouders zijn tijdens een wereldoorlog opgegroeid en ik wil dat deze en volgende generaties besparen.

De doelstellingen: België moet een gidsland worden en een paradijs voor innovatieve en ecologische bedrijven. Als gastland voor de EU en de NAVO moeten wij het voorbeeld geven. België is een waanzinnig complex en onbetrouwbaar uurwerk waar doorheen de jaren flink wat zand en zout water in terecht is gekomen. Met een nieuw, eenvoudig en robuust binnenwerk kan dit uurwerk gered worden.

Daarom gaan we dit land grondig hervormen. België wordt een republiek met één parlement, bestaande uit 50 democratisch verkozen parlementsleden van wie er 10 de regering vormen. De persoon met de meeste voorkeurstemmen wordt president.

De gewesten en provincies krijgen een louter symbolische functie en vijf gemeenten zullen tot één gefuseerd worden. Alle gemeenten gaan uniform via een gedeeld burgerplatform werken, er komt een nieuwe grondwet en een nieuw wetboek. De republiek B zal als doel de vrijheid hebben en er komen enkel wetten waarvan de overtreding iemand schade kan berokkenen.

Dit krijgt elke Belg in de nieuwe republiek B

Elke inwoner krijgt gratis en onbeperkt toegang tot:

  • Drinkwater
  • Gezondheids- en verslavingszorg
  • Kinderopvang en ouderenzorg
  • Onderwijs
  • Openbaar vervoer
  • Bibliotheken
  • Internet
  • Persoonlijke hygiëneproducten voor vrouwen
  • Anticonceptie voor mannen, gekend als RISUG of VESOGEL
  • Anticonceptie voor vrouwen en condooms

Elke volwassene zal maandelijks een onvoorwaardelijk basisinkomen ontvangen gelijk aan 2.000 euro. Zo zijn we verlost van de complexe administratie rond uitkeringen en pensioenen en een basisinkomen zorgt ervoor dat mensen hun dromen volgen en iets met passie gaan doen.

Zo ziet het nieuwe België van Koen eruit

Onze overheid zal winstgevend zijn, B wordt een CO2-neutrale en circulaire economie en moet één van de groenste en properste landen ter wereld worden. We gaan ervoor zorgen dat onze land- en tuinbouwers, maar ook hobbykwekers, een eerlijke prijs voor hun product krijgen. Heel kleine producenten mogen hun product tegen een vergoeding van de overheid bij het containerpark binnenbrengen, grote producenten leveren rechtstreeks, maar factureren via de overheid, die zo als winstgevende coöperatieve functioneert.

En door landbouw toegankelijk en rendabel te maken voor iedereen, gaan mensen een appartement combineren met een stukje landbouwgrond, wat tot een debetonnering gaat leiden en de steden leefbaarder gaat maken. De groendienst komt gratis oogsten, zodat particulieren geen dure machines moeten aankopen.

We gaan arbeid aantrekkelijker maken, de kwaliteit van het onderwijs drastisch verhogen en komaf maken met het lerarentekort. De belastingdruk zal veel beter gespreid worden en er komt een jaarlijkse vermogensbelasting van 2,5 procent.

België stapt uit de euro, de ECB steelt van ons. Alles wordt niet duurder, de euro is in sneltempo waarde aan het verliezen. En de EU is een inflatiewedloop gestart. De frank wordt heringevoerd en zal 100% door goud gedekt zijn.

België gaat op grote schaal wiet kweken

We gaan fossiele brandstoffen verbieden en op grote schaal wiet kweken. De overheid zal deze wiet met winst als polyvalente en biologisch afbreekbare grondstof aan de industrie verkopen.

Wiet is een fantastisch gewas dat al 10.000 jaar door de mens wordt verbouwd en waar nog nooit iemand aan gestorven is. We gaan met deze grondstof ook goedkoper en duurzaam bouwen en massaal bossen aanplanten.

De combinatie van een winstgevende overheid, een door goud gedekte munt zonder cash (om fraude tegen te gaan) en goedkoper bouwen zal tot deflatie leiden. De koopkracht gaat dus toenemen i.p.v. alsmaar meer af te nemen. Door wiet ook als biobrandstof te gebruiken, om te verwarmen, voor elektriciteit en transport, gaan we door zo veel te kweken de energieprijzen drastisch zien dalen. België gaat ook geld verdienen aan de verkoop van uitstootrechten die we door massale CO2-compensatie zelf niet meer nodig hebben.

Alle drugs legaliseren

Mensen gebruiken nu eenmaal drugs, zoals alcohol. Daarom gaan we alle drugs legaliseren en de verkoop ervan belasten. Wij moeten geld verdienen aan de drugshandel en niet betalen voor de zinloze en waanzinnig dure oorlog tegen drugs die in onze straten wordt uitgevochten. Cocaïne was nog nooit zo goedkoop, van zo’n hoge kwaliteit en zo gemakkelijk verkrijgbaar. Het is dus duidelijk dat deze oorlog is gewonnen door drugs. Gefeliciteerd drugs.

België gaat aangenamer zijn zonder bureaucratie en zonder dat alles en iedereen overal constant in het oog wordt gehouden. Als wij gevolgd of gefilmd willen worden, zullen we het wel laten weten. Kafka en Orwell schreven hun boeken tenslotte als waarschuwing en niet als handleiding.

40 tot 50 % van de medicatie kan door wiet vervangen worden als veiliger alternatief. Dat zou niet enkel veel goedkoper zijn, in de VS alleen zou zo’n beleid 200.000 doden per jaar schelen. Wiet is trouwens een krachtig medicijn tegen kanker, wie voert daar nu oorlog tegen?

Over het leven in de Belgische gevangenis

Hou gevangenissen voor mensen die ernstig leed hebben veroorzaakt en een gevaar zijn voor de maatschappij. De meeste gevangenen hebben gewoon wat liefde nodig en waardigheid voorkomt veel criminaliteit.

Ter info, wiet zorgt voor veel minder incidenten in de gevangenis.

Bij deze wil ik mij kandidaat stellen om als eerste president van België dit plan te realiseren. Alvast bedankt voor uw vertrouwen.

Koen 

 

P.S. Zeg maar gewoon Koen en ik doe niet aan politiek, ik los problemen op. Wiet, marihuana, cannabis, hennep, hasj enz. is allemaal (deel van) dezelfde plant.

[openingsfoto: KAMONRAT/Shutterstock, illustratie artikel: doomu/Shutterstock]
(advertentie)