(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoi Muna, ik heb een vraagje over kippenpoep. Ik heb namelijk al jaren 5 kippen in de achtertuin en ik vroeg me af of ik mijn wietplanten ook met hun poep kan bemesten? groetjes van Johan

Hoi Johan, goeie vraag en helemaal niet zo gek. Kippen zijn leuke beesten om te houden en hun poep is toevallig een van de beste organische meststoffen die er zijn. Er zit erg veel stikstof in kippenmest en je kunt bij sommige tuincentra dan ook kippenmestkorrels kopen.

kippen

Verse kippenpoep is zelfs zo geconcentreerd dat het je planten kan verbranden. Het is daarom beter om de kippenpoep een tijdje te bewaren voor je ze gaat gebruiken. Je kan ze ook in de composthoop mengen, dat versnelt het composteren en je krijgt er een hoogwaardige compost door.

Ik zou je kippenpoep alleen niet gebruiken voor de binnenteelt, je haalt er wellicht beestjes mee naar binnen en ook is het lastig doseren met kippenpoep. Het is bovendien erg zuur. Er zijn beter uitgebalanceerder voedingsstoffen voor wietplanten, maar voor een plant die buiten in de volle grond staat is het een prima meststof om mee bij te voeden. Als je het maar wel vermengd met aarde en een tijdje laat composteren.

Veel succes met de kippenpoep Johan! Groetjes van Muna

(advertentie)