(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Drugs draaien om geld. Alle drugs, ook de legale. Maar in de nieuwe zesdelige documentaireserie ‘The Business of Drugs’ focust presentator Amaryllis Fox met name op de illegale substanties. Fox is niet zomaar een knap smoeltje dat op tv wil, maar een voormalige analist van de CIA. Aanvankelijk was ze vooral bezig met de war on terror, maar langzamerhand raakte ze steeds meer gefascineerd door die andere eeuwige oorlog: de war on drugs.

Ze trekt er op uit om het financiële winstmodel (en de verliezers, de mensen die hun leven op het spel zetten)  in beeld te brengen van zes populaire drugs. En dan hebben we het dus over deze:

Fox is gelukkig bij lange na niet zo rechts negatief en conservatief ten aanzien van drugs als Donald Trump’s favoriete tv-zender met dezelfde naam. De aflevering over cannabis – wat toch onze favoriet is en blijft natuurlijk – gaat over de legale wietindustrie in Californië. Die dreigt de traditionele craft cannabis met wortel en tak uit te roeien, niet in het laatst omdat ze worden geholpen door de overheid die het de kleine wietboeren praktisch onmogelijk maakt (financieel en qua papierwerk) om überhaupt de move van illegaal naar legaal te kunnen maken.

Check de docu zeker eens uit, Fox is voor de duvel niet bang en begeeft zich diep in de diverse drugsscènes. Samenvattend: alles draait om geld en veruit de meeste mensen houden zich met illegale drugshandel bezig omdat er simpelweg vreten op tafel moet komen ’s avonds…

(advertenties)