(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Leuke artikelen in de Leeuwarder Courant dinsdag over het smokkelen van drugs in gevangenissen in coronatijd. Hoofdzakelijk wiet overigens, dus kudos voor onze gevangen medeburgers! Omdat de gevangenen geen bezoek mogen ontvangen uit angst voor besmetting met covid-19, moet alle contrabande op een andere manier dan via bezoek binnen worden gebracht. Bijvoorbeeld door de lucht…

Corona verandert drugssmokkel naar gevangenis

Met twee verschillende artikelen vraagt de Friese krant dinsdag aandacht voor het ‘drugs (en telefoontjes) probleem’ in de bak. Of beter gezegd; in de Penitentiaire Inrichting Leeuwarden (voorheen PI Noord, locatie De Marwei), bestaande uit zowel een Huis van Bewaring als een gevangenis en met plek voor zo’n 340 gedetineerden.

Daar heeft de bevolking – zowel het personeel als de vaste bewoners – ook behoorlijk last van de coronacrisis. Niet omdat het aantal besmettingen er de pan uit rijst, maar omdat de normale gang van smokkelzaken ruw is onderbroken door dat k*tvirus. Vandaar dat de krant in het noorden uitpakt met ‘De strijd tegen telefoons en drugs in de gevangenis blijft een kat- en muisspel‘ en op dezelfde dag ook nog: ‘Sinds uitbraak coronacrisis dagelijks dakinspecties bij gevangenis Leeuwarden‘.

Wietslingeren en hasjwerpen

Want als je de wiet, hasj en telefoontjes niet meer in de boezem, doos, mond of desnoods kont van de bezoekers kunt laten binnenkomen, moet je alternatieven zoeken nietwaar? Vandaar dat men nu dagelijks (!) het dak van de PI inspecteert, waar dat voor corona slechts twee keer per week gebeurde. Vanaf de openbare weg wordt namelijk een en ander gegooid, dat moge duidelijk zijn. Vanwege de grote afstand tussen weg en gevangenisdak mislukt het trouwens nog best vaak dat wietgooien.

We hebben even een screenshotje gemaakt met leuke smokkelinfo uit Leeuwarden:

Beveiliger Marcel over wiet, hasj en telefoontjes in coronatijd

Ach weet je wat, we gooien er gewoon ook nog een filmpje bij, waarin de teamleider beveiliging bij PI Leeuwarden – dat is dus die Marcel – op camera zijn verhaal mag doen.

Tja, zoals we al eerder zeiden: wat een k*tvirus!

(advertenties)