(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Verdomd als het niet waar is maar het is weer komkommertijd. Maar over komkommers kunnen we niet jarenlang een website vullen. Dus is de vraag naar welk jaarlijks terugkerend natuurfenomeen wij hier kijken?

Anders Durven Doen

Inderdaad, dat is de beroemde zo niet beruchte maiswiet in Limburg! Ieder jaar goed voor krantenkoppen in komkommertijd – waarmee men niet de groente maar het ontbreken van echt nieuws bedoelt. Hoe dan ook, in Limburg wordt veel mais geteeld en veel wiet, dus de combinatie is zo gek nog niet. Hahaha, wat flauw.

Net zo traditioneel katholiek als wiet tussen de mais is het jaarlijkse zomeralarm dat de boeren daarginds slaan wanneer het buitenwietseizoen is aangebroken. Dit keer sloeg de Limburgse Land- en Tuinbouw Bond (LLTB) – motto: ‘Anders Durven Doen’ – op 7 juli met alarm over zaken zoals deze:

Om hun strijd niet helemaal kansloos te laten zijn, worden er deze zomer zelfs drones ingezet door de bange boertjes, lees maar: ‘LLTB zet drones in tegen illegale hennepteelt‘.

Sloopwerk tussen de mais stengels

Terug naar de actualiteit van deze week. De Politie Heuvelland (dat moet dus in het zuiden van Limburg zijn, want het midden en noorden van de provincie zijn net zo plat als het boek ‘Duitse Humor Verzameld’) meldt op Facebook dat het er succesvol in is geslaagd om 90 tot 100 wietplanten te slopen. En dat in een maisveld in Schin op Geul.

Extra wrang is dat zelfs deze politieactie in de vrije natuur (nou ja, landbouwgrond dan toch) weer kon plaatsvinden dankzij een ‘een melding via Meld Misdaad Anoniem’. Bah, wat bezielt de mensen toch tegenwoordig?

Nemen wij voor dit jaar weer afscheid van de komkommers maiswiet, met deze twee trieste foto’s van wat ooit zo veelbelovend mooi was:

(advertenties)