(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Even naar de andere kant van de wereld hoppen, want ook daar heerst corona is de politie hard bezig om wietplanten te vernietigen. In de Australische deelstaat New South Wales bijvoorbeeld, waar de smerissen een ‘sophisticated cannabis plantation’ oprolden ter waarde van 7,6 miljoen dollar. En dat alles brengen de Aussies in beeld met een fraaie (nou ja) en belachelijk uitgebreide fotoreportage!

2.400 wietplanten en 1.300 zaailingen

Wiet is op wat medicinale uitzonderingen na nog steeds verboden in Australië. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er daar down under niet geblowd of gekweekt wordt, integendeel. Ten zuiden van Sydney bijvoorbeeld, waar de politie van New South Wales maandag een knock-out uitdeelde aan twee wiettelers in Illawarra.

Hun ‘verfijnde cannabisplantage’ was uitgerust met kassen, een droogruimte en zelfs slaapvertrekken. Daar lagen de kwekers te pitten omringd door meer dan 2.400 wietplanten en 1.300 zaailingen, verdeeld over zes grote kassen en een schuur. Zoals gezegd, dat is in Australië al gauw goed voor een straatwaarde van 7,6 miljoen dollar!

Uitgebreid fotoverslag van megabust

“Het is zeker een grote hoeveelheid en mogelijk een van de grootste die we ooit zullen zien in Illawarra”, stelt politie-inspecteur David Williamson van de NSW Police. Wellicht dat de dienders daarom zo kwistig in de weer zijn geweest met hun fotocamera, want op hun Facebook-pagina publiceerden ze liefst 16 – uitstekende, dat dient gezegd – foto’s van de bust van hun leventje.

Omdat wij hier ook niet van de flauwe zijn zullen we je die alle 16 laten zien, dan is het leven van die 3.700 wietplanten tenminste niet helemaal voor de kangoeroe’s k*t geweest.

Victorie kraaien

De politie kwam de XL-wietplantage eerder deze maand op het spoor na een ’tip van iemand uit het publiek’. Jawel, verraders vind je overal en dus ook aan de andere kant van de aardbol. Samen met leden van de Bomb Disposal Unit viel de politie maandag binnen bij de twee Vietnamezen die de toko bleken te runnen: Kim Seong Tang (49) en Dennis Lup Sang Chu (52). Een dag later reeds mochten die twee opdraven voor de rechter.

Natuurlijk kraait de politie in New South Wales victorie. ‘Stevige deuk in de cannabis aanvoer in de regio’, ‘grote impact op regionale gemeenschappen’ en dat soort gelul, je kent het uit eigen land wellicht.

Nou ja, je kan veel zeggen over de politie daarginds, maar niet dat ze niet weten hoe ze hun bust mooi in beeld moeten brengen. Al hadden we deze mooie foto’s uiteraard net zo lief helemaal nooit gezien…

En dan nog de foto’s waarop het vernietigingswerk van de smerissen staat:

Waarna het eens zo bloeiende wietparadijsje in Illawarra er zo bij ligt uiteindelijk…

(advertentie)