(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Bakstenenwiet, bestaat dat nog? Van die stevig samengeperste wiet uit landen waar ze het wat minder nauw nemen met takjes, zaadjes en ander klein spul dat er ook tussen zit. Jazeker, dat bestaat nog. Wat heet; op Jamaica heeft de politie vorige week 3.538 kilo brick weed in beslag genomen, een recordhoeveelheid!

Recordvangst op Jamaica

Naar verluidt is het dus de grootste partij wiet die er ooit op Jamaica door de autoriteiten is gevangen. En dat wil toch wel wat zeggen op het Caribische eiland dat er al sinds de dagen van Peter Tosh en Bob Marley om bekend staat dat de wiet er welig groeit en bloeit (en wordt opgerookt).

Reden voor de Jamaica Constabulary Force om er verheugd over te twitteren:

Partij brick weed goed voor $35 miljoen

Vroeger was samengeperste ganja heel gewoon, ook in andere Amerikaanse en Afrikaanse landen. Het is makkelijker te smokkelen en meurt een stuk minder, kort samengevat. En ondanks dat er tegenwoordig op veel plekken prima wiet legaal te koop is voor schappelijke prijzen, blijkt er ook nog altijd een afzetmarkt voor die baksteentjes.

Volgens de autoriteiten op Jamaica was de partij van 8.700 pounds brick weed goed voor een geschatte straatwaarde van 35 miljoen dollar!

Niet alles mag qua wiet op Jamaica

De politie kwam de partij op het spoor dankzij twee huiszoekingsbevelen in Manchester, een dorp in zuid-centraal Jamaica. Want het geweldige cannabisvriendelijke imago van het reggae-eiland ten spijt, wiet is er pas sinds 2015 gedecriminaliseerd.

Burgers mogen er sindsdien maximaal 5 wietplanten kweken voor eigen gebruik en maximaal 2 ounces (dat is een goeie 56 gram) wiet in bezit hebben. Alles daarboven – laat staan 3.538 kilo! – is nog steeds een misdrijf.

LEES OOKJamaica betrekt ‘traditionele kwekers’ bij legale wietteelt

De 3 mannen en 1 vrouw die gepakt werden met de enorme hoeveelheid bakstenenwiet zitten nu dus achter de tralies. Ze behoren duidelijk niet tot die groep wiettelers die gebruik maken van de mogelijkheid om van illegaal naar legaal over te stappen, zoals de overheid sinds begin dit jaar mogelijk maakt. En de politie pikte voor het gemak ook maar een motor van het viertal af, het lijkt Nederland verdorie wel…

(advertenties)