(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Tijd voor wat luchtigheid in de vorm van een ouderwetse Belgenmop. Alhoewel het voor de hoofdpersoon in kwestie, een 31-jarige man uit Mechelen, geenszins luchtig is. Maar wel redelijk dom. En wel hierom!

Zero tolerance

Vooraf is het goed om te weten dat er in België hoegenaamd niets mag op het gebied van wiet. Ze kennen er geen gedoogbeleid zoals bij ons en als je onverhoopt denkt dat je een ‘cannabis shop’ ziet dan is dat gewoon een CBD-winkel.

Wel hadden de Belgen eerder dan wij zogeheten cannabis social clubs, maar die zijn door justitie vakkundig om zeep geholpen. De bekendste CSC was Trekt Uw Plant uit Antwerpen, maar die is kapot geprocedeerd met een faillissement vorige maand tot gevolg. Kortom, de Belg die wiet wil is aangewezen op de illegale markt, kooptripjes naar Nederland of zelf stiekem wiet kweken.

‘Uitgestalde cannabisplant’

Maar als je als Belgische cannabisliefhebber zelf aan de slag gaat met plantjes – op zich zeer aan te raden, want dan weet je wat je rookt en het kost een stuk minder – doe het dan wel inderdaad STIEKEM. Die eerste les van wietteelt in landen met een strikt verbod lapte onze hoofdpersoon uit Mechelen echter finaal aan zijn laars.

De politie in Mechelen moet er zelf waarschijnlijk ook stomverbaasd over zijn geweest toen ze vorige donderdag ‘vanuit de patrouillewagen de uitgestalde cannabisplant opmerkte’, zoals de Gazet van Antwerpen bericht.

‘Sterke cannabisgeur’

De bewoner van het huis aan de Leuvensesteenweg had doodleuk een van zijn wietplantjes achter het vensterraam uitgestald! Wellicht om wat extra zonnestralen mee te pakken, wie zal het zeggen? Het is alleen niet erg handig in een land waar de politie op tilt springt als ze een wietplant ziet.

‘Onze collega’s besloten aan te bellen om de toestand van naderbij te onderzoeken. Maar nog voor de deur werd geopend, konden ze buiten al een sterke cannabisgeur waarnemen. In de woning werd vervolgens een kleine cannabisplantage met 20 plantjes aangetroffen’, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande in de krant.

Niets meer achter het raam

Ai. Geen gelukkige zet van deze wietteler in Mechelen. Nu is hij zijn wietplantage met 20 planten kwijt. Plus nog eens 1,1 kilo wiet, een mobiele telefoon, een precisieweegschaal, plantenvoeding, gripzakjes en 1.725 euro cash. Inderdaad, dat duidt op een semi-professioneel wiethandeltje.

Maar totaal niet professioneel is het in de zon zetten van een plant achter het raam! Wellicht dat onze pechvogel het hoe en waarom daarvan nog eens uit de doeken doet als hij ergens in de komende maanden voor de rechter moet verschijnen…

[beeld: Alexander Golikov/Shutterstock]
(advertentie)