(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoewel het per definitie droevig nieuws is wanneer je leest over een opgerolde wietplantage, kun je er desondanks je voordeel mee doen. Leren van fouten – al zijn het die van anderen – is immers altijd slim. Enter de waterknoeier uit Veenendaal!

Malheur in de wietkwekerij

Om toch maar met iets grappigs te beginnen: de Veenendaalse Krant meldt gortdroog dat er vrijdagavond ‘bij toeval een kleine wietkwekerij is ontdekt in de oude technische school aan de Industrielaan’. En wat schetst onze verbazing wanneer we het aantal planten zien wat in de ogen van de Utrechters ‘klein’ genoemd mag worden: 250!

Over naar de malheur zelf . Ach, kijk anders zelf maar even:

Water en zwaartekracht

En waarom al dit geweld tegen planten en spulletjes? Omdat het waterbassin overstroomde! En aangezien water op aarde de neiging heeft zich volgens de zwaartekracht-wetten naar beneden te verplaatsen werd het bij de benedenbuurtjes in de kelder een natte boel, en dit keer eens niet omdat ze de hosts van een swingers party  waren.

Nou ja, buren bellen brandweer, brandweer komt en ziet dat het water van boven komt en belt vriendjes van politie die komen en bellen met woningbouw en die zegt: ram de deur maar in.

Ambtenarenfeestje

Was het dat dan? Nou, wel voor de wietkwekerij met 250 planten natuurlijk. Maar naast brandweer en politie werk ook netwerkbeheerder (stroomboer) Stedin erbij gehaald, want ja ook deze wietboer had de juice gejat en water en elektriciteit dat gaat net zo goed samen als ijsberen en hangmatten. En om het ambtenarenfeestje in Veenendaal helemaal compleet te maken werden ook de broeders van Domeinen erbij gehaald, om de hele tyfuszooi weg te halen en te vernietigen…

Moraal van het verhaal? Denk niet te kleinzielig als het om je waterbassin gaat!

[openingsbeeld: Aleutie/SHutterstock]
(advertentie)