(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je moet toch wel onder een prehistorische steen vandaan gekropen zijn als je anno 2018 nog probeert om zónder enige vorm van vermomming of verbergen cannabis van A naar Beter te brengen. Enter een vrouw van 29 jaar uit de Amerikaanse stad Tucson, Arizona!

De kunst der vermomming

Regelmatig spreken wij op deze website onze bewondering uit voor de creatieve manier waarop wiet- of hasjsmokkelaars hun handelswaar vermommen. Met name de Mexicanen zijn ware kunstenaars als het gaat om het maskeren van de inhoud waar het allemaal om draait. Zo knutselen ze bijvoorbeeld gerust nep-watermeloenen in elkaar of hollen ze duizenden paprika’s uit om zo hun shit over de grens te krijgen. Soms graven ze met hun blote kartelhandjes tunnels uit van honderden meters lang, of ze bouwen een katapult waarvoor ze zich in Game of Thrones geenszins zouden schamen.

Maar niks van dit alles bij het smokkelvrouwtje dat afgelopen week in de kladden werd gegrepen door agenten van politiepost Wilcox Station. Het gebeurde allemaal bij het roemruchte ‘immigration checkpoint’ op de State Route 80 snelweg, nabij de grensplaats Tombstone die Arizona scheidt van Mexico.

Chevy met een geurtje

Daar kwam het smokkelvrouwtje doodgemoedereerd aangekard met haar Chevrolet Impala. Naast haar zat haar minderjarige dochtertje, maar zelfs dat mocht niet baten. Een agent in de eerste inspectiestrook dirigeerde haar naar een speciale plek voor een tweede, strenge controle nadat een K9 dog – ofwel een speciaal getrainde drugssnuffelfikkie van de politie – begon te blaffen bij het passeren van de Chevy. Het beest had een specifiek geurtje dat wij allemaal zo goed kennen herkend…

Erg hard had het smokkelvrouwtje niet haar best gedaan om de illegale lading te verhullen…

111 bakstenen wiet

En ja hoor, toen de grensagenten de auto van madam aan een grondige inspectie wilden gaan onderwerpen bleek het al direct bingo bij het simpelweg openen van de kofferbak. Niks dubbele bodem, niks geverfde nepwatermeloenen… gewoon open en bloot 111 ‘bricks of marijuana’ in de achterbak, alsof er geen grenscontroles tussen de VS en Mexico bestaan zeg maar.

In totaal bleken de 111 bakstenen met Mexicaanse brickweed  (geperste en redelijk inferieure buitenwiet van de Mexicaanse drugskartels dus, niet zelden vol met takjes en zaadjes ook nog) goed voor 60.000 dollar handelswaarde, aldus de autoriteiten.

Het luie smokkelvrouwtje dat dacht zomaar even de grens over te rijden met een kofferbak vol wiet is gearresteerd, haar auto is in beslag genomen en haar dochtertje is door het Department of Child Protective Services bij een familielid geplaatst…

(advertentie)