(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een beetje psychonaut deinst er natuurlijk niet voor terug om zijn wiet met het een of ander te combineren. Zo blijkt ketamine en een joint een gouden combinatie maar mixt cannabis een stuk minder lekker met DMT of mescaline. Althans, volgens dit handige overzicht van zo’n beetje alle mogelijke drugscombinaties. Wat combineer jij graag met wiet?

“Wat gaat er nou niet samen met een lekker jointje?” Dat riepen we hier op de CNNBS redactie in koor, toen we het overzicht van drugscombinaties van Tripsit zagen. Een jointje kan in principe toch altijd wel? Nou, hoewel er inderdaad niet écht gevaarlijke combinaties zijn met cannabis, blijken er toch een aantal drugssoorten te zijn die niet helemaal lekker met cannabis mixen…

Het Tripsit overzicht van mogelijke drugscombinaties. Klik op de kaart voor een vergroting.

Gouden cannabiscombinaties

Gouden combinaties van cannabis en verschillende soorten drugs zijn er gelukkig wel genoeg. We willen niet zover gaan om te zeggen “dit moét je proberen!”, maar een aantal combinaties hoef je ook echt niet uit de weg te gaan. Tripsit waarschuwt er overigens zelf ook voor dat je altijd onderzoek moet doen, en niet zomaar aan de hand van het overzicht moet gaan mixen.

Dat gezegd hebbende is ketamine en wiet volgens het overzicht een combinatie met weinig risico en en veel synergie. Dit betekent dat de combinatie van de middelen samen, een groter effect hebben dan de middelen apart van elkaar. Andere verrassende drugssoorten die volgens het overzicht bijvoorbeeld goed met cannabis samengaan, zijn MDMA, alcohol, GHB opiaten en tramadol. Al zouden wij je niet zo snel aanraden om ze te proberen.

Geen synergie cannabis en koffie

Een bekende combinatie, die veel lezers ook wel zullen bestempelen als goud, is die van een joint en een bak koffie. Misschien komt het wel omdat wij onze cannabis in Nederland voornamelijk in coffeeshops kopen, maar de combinatie blijkt minder goud dan je wellicht zou denken. Er is volgens het overzicht van Tripsit namelijk geen versterkende werking van caffeïne op cannabis of andersom. Maar als je het lekker vindt, geniet dan gerust van je koffie en je jointje, want een verhoogd risico brengt de combinatie ook niet met zich mee.

De klassieke combinatie van koffie en een joint blijkt minder goud dan je zou denken. Foto: Kemedo, Shutterstock

Wiet en andere psychoactieve middelen

Hoewel er niet direct gevaarlijke combinaties zijn van wiet en drugs, staan er op het overzicht wel combinaties waarvoor je beter kunt uitkijken. Opvallend is dat dat vooral andere psychoactieve middelen zijn zoals LSD, paddo’s, DMT en mescaline. Cannabis kan volgens de verklarende tekst op Tripsit namelijk voor onverwachte heftige en onberekenbare effecten zorgen wanneer je ze met andere psychoactieve middelen combineert.

Ook is het oppassen geblazen met pepmiddelen zoals amfetamine en cocaïne. Niet omdat de hartslag er flink van omhoog gaat maar omdat de combinatie angsten en piekeren in de hand kan werken, wat weer zou kunnen leiden tot een negatieve ervaring.

Neem de adviezen op het overzicht van Tripsit maar niet al te letterlijk, want iedereen reageert ook weer anders, en helemaal wanneer het om cannabis gaat. Je kunt het overzicht echter wel gebruiken om te verkennen wat mogelijk zeer slechte voorbeelden van combi gebruik zijn. Wees extra voorzichtig met combinaties die als onveilig (unsafe) of gevaarlijk (dangerous) bestempeld worden. Gelukkig voor jou is dat in geen enkele combinatie met cannabis het geval.

[Openingsbeeld: Macrovector, Shutterstock]
(advertenties)