(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Terwijl in Nederland in 2020 mogelijk de allereerste paar legale wietplanten de grond ingaan, testen ze in Israël of klimaatsystemen van Roots Sustainable Agricultural Technologies Limited meer medicinale cannabis kan opleveren. Door wortels van wietplanten op optimale temperaturen te houden, zouden kortere kweekcyclussen mogelijk zijn. Ook iets voor jou?

Het beurs genoteerde Roots Sustainable Agricultural Technologies Limited (ASX: ROO) heeft een slimme deal gemaakt met Canndoc Ltd, een van de grootste Israëlische producenten van medicinale cannabis. De mediwietproducent die bekend staat om zijn hoog kwalitatieve medicinale cannabis sluit vaker deals met innovatieve bedrijven zoals ROO.

Klimaatsysteem voor wortels

Om hun concept te bewijzen zal ROO het nog deze zomer bij Canndoc Ltd installeren. De technologie is hoogst interessant, en wellicht ook voor de Europese en Amerikaanse cannabismarkt. Een klimaatsysteem houdt de temperatuur van de wortelzone van wietplanten in de gaten en koelt of verwarmd deze naar de optimale temperatuur. Bij de test worden de verschillende effecten op de opbrengst, kwaliteit en duur van de kweekcyclus in de gaten gehouden. Na afloop zal de oogst in laboratoriums worden getest om te zien of er verschillen te zien zijn op het gebied van de cannabinoïden aroma’s.

Voor het eerst zal de wereld leren of het koelen (in Nederland zou het systeem de wortels waarschijnlijk eerder moeten verhitten) van wietwortels naar een optimale temperatuur, tot betere of meer wiet leidt.

Eerder oogstrijp

Volgens ROO’s CEO Dr. Sharon Devir is het systeem bedoeld om de temperatuur bij de wortels van planten te optimaliseren. Te koelen als het te heet is en te verwarmen wanneer de wortelzone te koud is. Bij andere gewassen leverde dat al enorme winsten op. Wortels ontwikkelen beter en vruchten zijn eerder klaar en aanzienlijk groter.

Met een wereldwijde cannabismarkt die in 2021 op 31,4 miljard dollar wordt geschat is het alleen maar logisch dat innovaties zoals deze ook op cannabisplanten worden toegepast. ROO verwacht voornamelijk dat hun technologie de tijdsduur van een kweekcyclus zal verkorten, en daarmee een enorme efficiëntie slag maakt.

Canndoc is sinds 2008 een van de grootste Israëlische producenten ven medicinale cannabis. Het bedrijf produceert cannabisproducten onder licentie van het Israëlische ministerie van volksgezondheid. Het is daarbij aan strikte regels en protocollen gebonden. Het bedrijf is een expert op het gebied van veredelen, tissue cultuur (klonen van wietplanten), productie en oogstmethodes en protocollen om cannabis te drogen en te laten rijpen (curen) en zelfs het extraheren van specifieke actieve stoffen zoals THC, CBD en andere cannabinoïden.

Canndoc is een van de leidende producenten van medicinale cannabis in Israël. Foto: Canndoc

Zelf doen?

Kun je als hobbykweker ook profiteren van een optimale temperatuur bij de wortelzone van je wietplanten? Jazeker, je kunt in ieder geval een poging wagen. Door potten met aarde op een warmtemat met thermostaat te zetten of door een vatverwarmer met thermostaat in het waterreservoir van je hydrosysteem te hangen kun je de temperatuur bij de wortels van je wietplanten beïnvloeden.

De optimale temperatuur voor wortels van wietplanten is zo’n 21 tot 23 graden en zou in vergelijking altijd zo’n 2 tot 3 graden lager moeten zijn dan de omgeving. 22 Graden onder de grond dus en 24 tot 25 graden boven de grond. Doe ook eens een experiment en laat ons weten of het wat scheelt.

(advertenties)