(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Lieve Muna, ten eerste wil ik je bedanken voor alle goede tips die ik lees op jullie site. Jouw advies is altijd goed en zo uitgelegd dat zelfs een groentje zoals ik het begrijpt. In het kort gezegd wil ik weten of ik ook de snelle groei van een plant op hydro kan krijgen als ik op een combinatie van aarde en kokos samen ga kweken?

Ik heb voor deze zomer 3 autoflowers gekocht (Berryryder, Bubblegum en NL Autoflower) voor op mijn balkon waar de hele dag de zon op staat. Ik heb begrepen dat de meeste ervaren kwekers op hydro kweken, dankzij het gemak en de prestaties.

Ik wil natuurlijk het liefst een lekkere grote oogst binnenhalen, en op filmpjes van Greenhouse Seeds, waar ze zowel op aarde (helemaal zonder voeding toe te voegen) als op hydro (+ vloeibare voeding) kweken ter vergelijking van de prestaties. Er zijn verschillen van wel een 2x zo hoge plant en 8x zoveel opbrengst bij de hydroplant te zien.

Echter, kweken met een pH en EC meter lijken mij niet zo fijn, daarom wilde ik voor aarde kiezen vanwege de bufferende werking. Maar op aarde groeien ze niet zo hard zoals blijkt uit deze filmpjes. Als ik een combinatie maak door aarde in een juiste verhouding te mixen met bijvoorbeeld kleikorrels/coco, zouden de autoflowers dan
harder kunnen groeien in korte tijd en meer top opleveren dan aarde alleen, maar met behoud van de bufferende werking?

Zou dit een goed idee zijn, en zo ja welke mix zal ik dan maken?

Bedankt!
Groeten, Levi

greenhousefilmpje2

In deze filmpjes van Greenhouse Seeds vergelijken ze de kweek op hydro met die op aarde

Hallo Levi, jij wil eigenlijk van twee walletjes eten

Hallo Levi, jij wil eigenlijk van twee walletjes eten. Je wil niet meten maar wel de oogsten van een hydrokweek als ik het goed begrijp. Dat wordt lastig! Kijk, kokos heeft een bufferende werking net als aarde en dus hoef je helemaal niet met aarde te gaan mixen voor het beste resultaat. Alleen moet je daarbij eigenlijk wel meten voor het beste resultaat.

Op hydroponische systemen groeien planten inderdaad explosief snel. Dit komt omdat de wortels geen energie hoeven te spenderen opzoek naar voedingsstoffen. Alles is direct opneembaar en aanwezig. Je kunt de planten ontzettend goed aansturen en als je dat goed doet (dus door goed te meten en te weten wat de plant nodig heeft) en je zorgt ook voor dat de rest van de omstandigheden optimaal zijn, dan zul je inderdaad meer kunnen oogsten, zoals op de filmpjes. Maar dit gaat je niet lukken zonder te meten.

Als je nou ook gewoon een goede en vooral lekkere opbrengst wil hebben zonder dat het je veel moeite kost met pH en EC meters, ga dan voor biologische voeding op een mooie aarde. Geef gewoon de helft van de aangegeven sterkte voedingswater en je oogst zal zeker niet mislukken en meer dan genoeg zijn voor eigen gebruik. Succes Levi!

Muna

(advertentie)