(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Gebruikte aarde weggooien kan maar hoeft echt niet. Je kunt er gerust nog een tweede of zelfs derde keer wietplanten in kweken. Helemaal wanneer je het na elke kweekcyclus een upgrade geeft met Humitine. Dat maakt je aarde weer optimaal geschikt voor de komst van een hele nieuwe generatie wietplanten. 

Er zijn best veel voordelen aan het hergebruiken van aarde. Het scheelt je om te beginnen een hoop gesjouw. Je hoeft immers geen nieuwe aarde meer naar je kweekruimte te brengen, en de gebruikte aarde kan lekker blijven waar die is. Je rug zal je in ieder gevál dankbaar zijn, en je portemonnee waarschijnlijk ook.

Aarde uitgeput?

Tijdens de groei en bloei verbruiken wietplanten een hoop voedingsstoffen uit de aarde. De aarde raakt langzaam uitgeput, en minerale reststoffen van de voeding die je uit flessen geeft blijven achter. Aarde kan door uitdroging na verloop van tijd ook minder goed water opnemen. Een paar nieuwe zakken aarde kopen lijkt de eenvoudigste oplossing. Maar soms is het beter, makkelijker en goedkoper om je gebruikte aarde op te waarderen met Humitine.

Aarde raakt in de loop van een kweekcyclus langzaam steeds verder uitgeput.

Humitine is een bodemverbeteraar van Four Seasons. Het zijn korrels die je door de gebruikte aarde heen mengt om die weer geschikt te maken voor nieuwe wietplanten. De korrels bevatten humic- en fulficzuur, humusaarde, calcium, magnesium, essentiële spoorelementen en een hoog koolstofgehalte. Dit houdt nuttige micro-organismen in stand, die oude organische materialen zoals oude wortelstelsels helpen afbreken en omzetten in nieuwe meststoffen.

Een paar nieuwe zakken aarde kopen lijkt de makkelijkste oplossing, maar soms is het beter, makkelijker en goedkoper om je gebruikte aarde te recyclen

Humitine

Humitine zijn grijs-blauwe korrels die je aan het begin van een nieuwe kweekcyclus of aan het einde van een oude kweekcyclus, door de aarde mengt. Het medium wordt weer luchtig en is weer in staat om water en voeding op te nemen. De aarde ontdoet zich van achtergebleven zouten en verontreiniging door kunstmest, en zuigt water weer op als een spons. De pH-waarde wordt geneutraliseerd tot een waarde van 6,5 waardoor voeding weer als vanouds kan worden opgenomen. Het stimuleert daarnaast het bodemleven dat nodig is voor een nieuwe gezonde groene plant.

Voor het beste resultaat meng je 200 gram Humitine per 50 liter aarde aan het begin van iedere nieuwe cyclus. Mocht je halverwege een cyclus het gevoel hebben dat de aarde uitgeput is en vol zit met reststoffen, dan kun je de korrels ook over de bodem verstrooien.

Humitine is verkrijgbaar in een 5-liter emmer (goed voor 1250 liter aarde!). Bestellen doe je op  BestGrowProducts.com. Een emmer kost 38,50 euro.

[Openingsfoto: bluedog studio, Shutterstock]
(advertenties)