(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We maken ons hier op CNNBS vaak ontzettend kwaad als kwekers erbij worden gelapt door ratten. En terecht natuurlijk! Maar vandaag steken we voor de verandering ook eens veren in de reten van dertien wietknippers. Omdat zij de kaken namelijk stijf op elkaar hielden, bleven de kwekers voor deze keer buiten schot!

We kunnen ons zo voorstellen dat de wietknippers na hun straffen nog wel worden beloond. Dat zou wat ons betreft wel moeten in ieder geval; goed personeel ligt immers niet voor het oprapen. En dertien wietknippers die je kunt vertrouwen al helemaal niet. Want ga er maar vanuit dat de politie ze stevig aan de tand heeft gevoeld over de herkomst van de €100.000 euro aan wiet in de schuur.

Maar goed, we zijn eigenlijk bij de staart van het verhaal begonnen dus terug naar het begin. In april van vorig jaar kreeg de politie een tip binnen over een mogelijke wietknipperij in een schuur op een woonwagenkamp in Groningen (zie kaart) – er was dus tóch ook een rat in het spel. De politie ging op onderzoek uit en ontdekte de schuur waarin op dat moment liefst dertien mensen, voor een ton aan wiet aan het schoonknippen waren.

Twaalf van de knippers kregen van de rechter een werkstraf van 30 uur opgelegd, terwijl de dertiende, een 51-jarige Groningse, een boete van 500 euro en een voorwaardelijke celstraf kreeg opgelegd. De dame was in 2014 namelijk al eens eerder voor het knippen van wiet opgepakt, en kreeg daarom een andere straf.

Maar goed, dat zal allemaal wel. Wij vinden het vooral bewonderenswaardig, dat het dertiental synchroon in alle talen zweeg! Laten we hopen dat de kweker uit dit verhaal beseft dat zijn knippers voor hem een spreekwoordelijke kogel hebben opgevangen, en ze op gepaste wijze beloont.

[Openingsfoto: Victoria43, Shutterstock]
(advertentie)