(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoewel wij dagelijks van de politie en andere wetshandhavers (moeten) horen hoe ontzettend druk ze het hebben, is er zoals bekend altijd tijd om achter wiet aan te zitten. Helemaal lullig wordt het als de politie dan precies komt opdraven – na getipt te zijn – als jij je toppen hebt liggen te drogen!

Onheil op de Peulenlaan

Over naar Hardinxveld-Giessendam in de provincie Zuid-Holland en wel naar de roemruchte Peulenlaan om precies te zijn. Daar kwam de politie opdraven nadat ze waren getipt (het zal eens niet) over ‘een mogelijke hennepkwekerij’.

En verdomd. ‘Aldaar roken wij duidelijk de geur van hennep en kwamen wij uit bij een woning en troffen daar een hennepdrogerij aan. Tevens was het ook duidelijk dat er eerder een hennepkwekerij had gezeten in deze woning’, meldt de pol_lekmerwede op haar Instagram in überformeel Nederlands.

En ze kiekten er direct maar een foto van ook, want wat is Instagram zonder beeld nietwaar?

Straatwaarde 50k

We hadden ‘m al een tijdje niet meer gehoord, maar bij dit specifieke politiekorps verblijden ze ons weer eens met de befaamde straatwaarde. In dit geval zou het hier namelijk om ruim 15 kilo wiet gaan, die goed is voor ‘een straatwaarde van meer dan 50.000 euro’.

En op dat soort bedragen in combinatie met ‘drugs’ slaan de media natuurlijk altijd aan. Zo schrijft het Algemeen Dagblad bijvoorbeeld in rokende taal: ‘Het had nog maar even geduurd voordat een hennepkweker in Hardinxveld-Giessendam zo’n halve ton had kunnen cashen.’

Altijd tijd voor wiet

Nou ja, dat gaat dus voor deze specifieke wietdroger aan de Peulenlaan mooi niet gebeuren. Die 50k aan wiet is namelijk vakkundig door het politieputje gespoeld.

Ook al hebben wij noch de politie een flauw idee wie de gedupeerde kweker is, getuige deze afsluitende  Insta-opmerking van pol_lekmerwede: ‘Alle goederen zijn door ons in beslag genomen en wij zullen de zaak verder onderzoeken, zodat wij een verdachte aan kunnen houden’…

Tuurlijk, want daarvoor is zoals gezegd wél altijd alle tijd bij de politie. Wanneer houden we nu eens op met deze waan/onzin in Nederland?

(advertenties)