(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Alarmerende koppen in de Vlaamse én Nederlandse media dit weekend: ‘Nederlandse drugshandel overspoelt België’ en dat soort werk. Watskeburt? Nou, vanwege de harde war on drugs-aanpak van justitie en politie hier in de polders, wijken wiettelers steeds vaker uit naar de zuiderburen. En daar luiden ze nu dus ook de noodklok…

Lucratieve wiethandel dankzij verbod

Alleen al in Antwerpen zijn dit jaar al 96 Nederlanders aangehouden in verband met drugshandel. Soms is dat cocaïne maar nog veel vaker wiet. Want zolang er sprake is van een (recreatief) cannabisverbod in heel Europa blijft het lucratief voor mensen om recreatieve wiet te telen, zo simpel is het gewoon.

En aangezien de Hollandse Hennepoorlog nog immer fel woedt, verhuizen de grote broodkwekers hun productie eenvoudigweg over de vrije grens voor goederen en personen heen naar België. Een kind kan de was doen, maar de autoriteiten schreeuwen desalniettemin moord en brand.

Export van Belgische Nederwiet

Uit de reportage van Reporter Radio van zondag blijkt hoe inventief de ondergrondse Nederlandse wiethandel opereert. Zo zijn de Hollanders verantwoordelijk voor de financiering, de aanvoer van kweekapparatuur en wietstekken plus de ‘afzet van de eindproducties’.

Het aantal opgerolde wietplantages in België is ‘geëxplodeerd’ en die bevinden zich inmiddels ook al niet meer uitsluitend in de grensstreek, maar groeien en bloeien naar verluidt tot in het Franstalige Wallonië.

En ja hoor, ook het bekende propagandamiddel van de export wordt weer van stal gehaald; de Belgische wiet zou eerst massaal terugkeren naar het vaderland en vanuit Nederland dan weer zijn weg naar de blowers in heel Europa vinden…

NL-BE broederliefde

In de reportage komen o.a. commissaris Marc Vancoillie van de Federale Gerechtelijke Politie en criminologe Charlotte Colman van de universiteit Gent aan het woord. De laatste deed samen met wetenschappers aan de universiteit van Leuven en Tilburg een grootschalig onderzoek naar de banden tussen de Nederlandse en Belgische drugshandel.

Afijn, het is maar hoe je ernaar kijkt (of luistert in dit geval), maar feit is dat we tot in lengte van dagen dit soort bullshit op de mainstream media zullen tegenkomen zolang er niet iemand bij politiek/justitie/politie opstaat die zo slim is om cannabis te legaliseren…

Reportage luisteren?

Wil je de reportage – onder het genot van een lekker Nederwietje – op je gemak terugluisteren, klik dan op onderstaand fragment en je kan dat via de website van Reporter Radio:

[openingsfoto:  Kemedo/Shutterstock]
(advertenties)