(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoi Muna, ik hoop dat je me kunt helpen, mijn buitenwiet blijft namelijk altijd maar naar gras ruiken. Hoe kan ik die lekkere wietgeur nou het beste naar boven laten komen? Daarnaast is mijn wiet eigenlijk altijd groen, terwijl de meeste wiet in de coffeeshop wat meer gele en bruine tinten heeft. Hoe kan ik het ook zo krijgen? Groet, Eric

Hoi Eric, ik kan je zeker helpen. Wiet dat naar gras ruikt is inderdaad niet zo lekker hè. Je kunt de geur, kleur en smaak van je wiet het beste krijgen door de planten allereerst niet te vroeg te oogsten. Daarnaast moet je goed spoelen, goed drogen en de wiet daarna goed curen.

trichomenOogst niet te vroeg

Om het juiste moment om te oogsten te bepalen kun je kijken naar de trichomen op de toppen, zeg maar de harskliertjes. Bekijk ze onder een grote loep of met een (zak)microscoop. De trichomen zien eruit als een soort hele kleine minipaddestoeltjes. Ze kunnen helder, troebel of amberkleurig zijn. Als ze nog helder zijn dan moet je nog niet oogsten maar als de meeste trichomen melkachtig troebel zijn wel. Zie ook is: Is het al oogsttijd.

Goed spoelen

Spoelen is ook erg belangrijk voor de smaak van je wiet. Het zorgt ervoor dat chlorofyl dat nog in de toppen aanwezig is, zoveel mogelijk kan worden afgebroken. Spoelen doe je in de laatste week en houdt in dat je de pot een keer goed doorspoelt met water zonder toevoegingen. Hoe het moet kun je lezen in Wiet spoelen in twee stappen en Spoelen met Bio Bertje.

Drying_CannabisGoed drogen

Goed drogen doe je langzaam en op kamertemperatuur. Zet geen kacheltjes in je droogruimte en richt ook geen ventilators op de toppen. Goed drogen gebeurd ondersteboven en in het donker. Zie ook: Zo droog je wiet.

Goed curen

Na het drogen kun je je wiet lekkerder laten ruiken en zachter aan je keel laten worden, door goed te curen. Curen is makkelijk, stop je droge toppen in een weckpot en zet die in het donker. Bijvoorbeeld in een kast. Dagelijks even de pot een minuut of tien openzetten zodat het laatste vocht weg kan. That’s it. Zie ook Wiet curen als een connaisseur en Knippen & curen met Bio Bertje.

buitenwietbinnen

Als je al deze zaken goed doet dan weet ik zeker dat je wiet niet langer naar gras zal ruiken Eric. Een groene kleur hoeft trouwens niet zo gek te zijn, niet alle soorten kleuren heel erg bruin. Sommige zijn van nature wat groener, maar het kan natuurlijk wel dat je de wiet wat te vroeg geoogst hebt. Veel kwekers oogsten te vroeg dus maak je geen zorgen, het kan iedereen overkomen 😉

Succes met je oogst, geniet ervan!

Muna

(advertentie)