(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Toevallig beschreven we onlangs hoe je van iedere gewone kast een cannabis kweekkast kunt maken, want daar gaat ook de vraag van vandaag over. Dylan heeft zelf namelijk ook een kweekkast gemaakt – mét toestemming van de politie – alleen begint die wel een beetje te ruiken nu… Uiteraard heeft onze eigen Lieve Muna daar wel een oplossing voor, lees maar mee…

Ik vind het prachtig als cannabisliefhebbers het heft in eigen handen nemen en besluiten om binnen een paar wietplanten voor eigen gebruik te kweken! Dylan heeft hiervoor een soort van kweekkast gemaakt, en heeft zelfs toestemming van een politieagent. En terwijl die agent natuurlijk helemaal geen recht heeft om een wietplant toe te staan of te verbieden, heeft Dylan zelf een probleem met de geur van zijn wietplanten…

 

Naam
Dylan
Onderwerp
Vraag in verband met de kweek
Bericht
Hallo Lieve Muna, ik zat met een vraag. Ik heb een soort kast gemaakt van 120 centimeter breed, 90 centimeter diep, en120 centimeter hoog. Ik heb die helemaal aan de binnenkant met zilverfolie beplakt en er staat gewoon een kleine waaier bij. Boven de planten hangt een Mars Hydro TS600 maar het begint te ruiken. Eén ding nog: de politie weet ervan en ik mag er twee plantjes kweken, niet meer.
Bijlagen

Wietplanten ruiken!

Hoi Dylan, leuke kleine kweek heb je daar, en supertof dat je in ieder geval de goedkeuring van de lokale politie hebt! Wist je niet dat wietplanten een sterke geur kunnen afgeven? Daar staan ze toch best wel bekend om eerlijk gezegd. Gelukkig ben je niet de eerste die binnen een paar wietplanten kweekt, en is er een manier om ervoor te zorgen dat je buiten je kweekruimte absoluut niets meer van je wietplanten ruikt.

Maar voordat ik je vertel hoe je van die wietlucht af komt, wil ik je eerst nog wat over je kweekkast vertellen. Ik zou Lieve Muna namelijk niet zijn als ik je er niet op wees dat aluminiumfolie geen goede reflectie biedt, en je je wietplanten beter op een verhoging kunt zetten.

Goed dat je aan reflectie hebt gedacht maar aluminiumfolie is helaas niet zo geschikt daarvoor. Je ziet het niet heel duidelijk maar aluminiumfolie oxideert namelijk vrij snel. Hierdoor komt er als het ware een laagje ‘roest’ op het aluminium waardoor het het licht al snel niet meer goed reflecteert. Deze roest is niet bruin zoals de roest die je misschien kent, maar een doffe wittige laag.
Voor een optimale reflectie kun je de wanden van je kweekkast beter mat wit schilderen. Wil je een extra goede reflectie dan kun je eventueel radiatorfolie gebruiken, en helemaal goed zijn speciale reflectiefolies voor cannabis, die je bij een goede growshop kunt kopen.

Verder zie ik dat je wietplanten op een tegelvoer staan, en die zijn vaak nogal koud. Zeker als je in de kelder of op de begane grond kweekt. Wietplanten houden er niet zo van als hun wortels veel kouder worden dan de planten zelf. Ik raad je daarom aan om de planten in ieder geval op een verhoging te zetten.

Afzuigen en filteren

Dan de geur. Ja, daar kun je behoorlijk last mee krijgen, ook al vind oom agent het goed dat je wiet kweekt. Ik kan je vertellen dat deze planten nog veel harder gaan ruiken als ze eenmaal gaan bloeien, dus het is inderdaad slim om daar nu alvast wat aan te doen. Voor je het weet gaan je buren klagen en dan is het zo gedaan met die coulance van de politie!

 

 

Om de geur te bestrijden en om voor de aanvoer van verse lucht te zorgen, heb je een afzuiger nodig en een koolstoffilter. De afzuiger monteer je zo, dat hij aan de bovenkant van je kweekkast, lucht van binnen naar buiten blaast, en wel door het koolstoffilter heen. Het koolstoffilter (de naam zegt het al) bevat actief kool, dat geurdeeltjes uit de lucht opneemt terwijl dat er doorheen gezogen wordt door de afzuiger. Zolang het kool niet verzadigd is (een filter gaat ongeveer drie kweekrondes mee) zul je buiten de kweekkast niets ruiken.

Hierboven zie je een filter, een fan en een geluidsdemper in één, zoals die ook in onze eigen CNNBS G-Kit kweekkast zit. Je kunt hem op G-Tools.nl bestellen. Deze is uitermate geschikt voor een kleine kweekruimte zoals jij hebt, en is makkelijk te monteren. Uiteraard kun je ook een losse afzuiger, koolstoffilter en afvoerslang aanschaffen, maar let er dan wel goed op dat alle onderdelen dezelfde diameter hebben. Op Sirius.nl vind je een set om zelf te monteren.

Maskeren?

Tot slot wil ik je waarschuwen voor allerlei producten die de geur van cannabis maskeren. Er bestaan namelijk ook spuitbussen en een soort gel die de geur van cannabis zouden kunnen maskeren. Gebruik deze niet want ze werken niet goed, en voor je het weet ruikt je hele huis naar een aroma van wiet én een soort toiletverfrisser. Een koolstoffilter is de enige echte en juiste oplossing tegen de heerlijke geur van cannabis 😉

Veel succes met je kweek, en het aanpassen van je kast Dylan!

-xxx- Muna

(advertentie)