(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wie zelf een luxe tafelverdamper zoals de Volcano, Arizer of de Herborizer bezit, weet hoeveel beter die verdampers over het algemeen presteren dan kleine draagbare verdampers. Maar nu is er de Ghost MV1, een draagbare verdamper die wel net zo goed presteert als luxe tafelmodellen. 

Dat tafelverdampers beter presteren komt voornamelijk doordat ze gebruik maken van convectieverhitting waarbij warme lucht de wiet verhit. True, er zijn meer draagbare convectieverdampers maar daarbij wordt de kruidenkamer door het kleine formaat vaak zo heet dat je eigenlijk verdampt met een combinatie van convectie- en conductieverhitting. Ghost heeft dit in hun eerste model opgelost met een ingenieus luchtpad en verwisselbare keramische kruidenkamers.

On-demand convectiedampen

De Ghost MV1 is de debuutverdamper van het merk Ghost, en scoort meteen hoge ogen. De verdamper maakt gebruik van on-demand convectieverhitting en is geschikt voor wiet en concentraat. Dit betekent dat je direct kunt dampen met de MV1 die speciaal ontworpen is, om echt met luxe tafelverdampers te kunnen concurreren. Het apparaat krijgt tevens de hoogste aanbeveling van de strengste verdamper recensent VapeCritic en presteert geweldig en zorgt echt voor dikke smakelijke dampwolken.

Het geheim van de Ghost MV1 is een innovatief luchtpad met koelsysteem. Dat zorgt er niet alleen voor dat de wiet, puur en alleen door lucht verhit wordt maar ook dat doe lucht weer effectief is afgekoeld voordat je hem inhaleert. Daardoor produceert de MV1 niet alleen dikke dampwolken maar komt de smaak ook optimaal naar boven. Vergelijk het maar met  soep, die is ook veel beter te proeven wanneer die warm is in plaats van gloeiend heet.

Crucible

De Ghost MV1 vul je niet rechtstreeks met wiet of concentraat maar heeft een uitneembare kruidenkamer die crucibles genoemd worden. Deze kun je gemakkelijk verwisselen en alvast gevuld meenemen. Je krijgt één extra crucible standaard met de Ghost MV1 meegeleverd maar er is ook een apart verkrijgbare crucible dispenser die vijf crucibles bevat, die je voor kunt vullen om gemakkelijk te wisselen onderweg.

De crucible kruidenkamer gaat in een deurtje aan de voorkant van de MV1, nadat je die sluit komt hij in het luchtpad waar koude lucht van boven langs de zijkanten naar het verhittingselement wordt geleid, waarna het van onder de door de crucible (en je wiet) komt en tenslotte afkoelt voor je het inhaleert. Een ingebouwde diffuser zorgt ervoor dat je wiet gelijkmatig wordt verhit, zodat je het niet tussendoor hoeft te roeren.

Futuristisch

De MV1 valt op door zijn futuristische design met de iconische vorm van een space shuttle. Een vorm die verrassend genoeg niet alleen mooi maar ook ergonomisch is, wanneer je hem vasthoudt rust je duim automatisch op de verhittingsknop. De MV1 ligt dus lekker in de hand en voelt ook degelijk aan, mede door de stevige behuizing van aluminiumlegering – verkrijgbaar in vier strakke uitvoeringen: black chrome, nickel, rosegold en silver satin. De bijgeleverde accu is krachtig genoeg voor vele sessies en bovendien verwisselbaar.

Gebruik

De bediening van de Ghost MV1 is makkelijk genoeg. Hij bevat slechts twee knoppen waarvan de ene dient om de verdamper in te schakelen en de temperatuur in te stellen, en de tweede dient om de verdamper tijdens het gebruik te activeren. De MV1 heeft trouwens vier temperatuurinstellingen die je met de Ghost MV1 smartphone app zelf tot op de graad nauwkeurig kunt kiezen.
Door het mondstuk uit te schuiven verlaag je de weerstand van de lucht en kun je gemakkelijker inhaleren. Omgekeerd kun je het mondstuk verder in de MV1 drukken voor een krachtiger damp en een langzamere airflow creëren.

De Ghost MV1 verdamper kost (niet schrikken) € 285,= euro, en is verkrijgbaar via Vaposhop in de kleuren black chrome, nickel, rosegold en silver satin. Hij komt met een 2 jarige fabrieksgarantie en natuurlijk het standaard 30 dagen no-fuss retourbeleid avn Vaposhop zelf.

(advertentie)