(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over naar Overijssel en wel naar het net geen negenduizend zielen tellende dorp Vroomshoop. Bekendste Vroomshoper is tv-undercoverheld Alberto Stegeman, maar wellicht moeten we ons beeld van het Twentse dorp bijstellen nu er kort achter elkaar 2 nogal fikse wietplantages zijn opgerold!

900 dames aan de Tonnendijk

Het begon allemaal begin deze maand, toen de Politie Twenterand in actie kwam tegen een aanzienlijk aantal wietplanten: 900 stuks. Die stonden in een schuur aan de Tonnendijk in Vroomshoop. Verder viel ons weinig bijzonders op aan dit wiethok. De stroom werd gejat en volgens de dienders was er sprake van een brandgevaarlijke situatie.

Maar dat laatste zeggen ze standaard om de brave burger angst aan te jagen en vooral ook om ze aan te zetten hun medemensen die van planten houden te verraden. Jawel, die oproep – “Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!” – staat steevast onder de Twitter- en Facebookberichten van de blauwhemden daar.

Complete wietboerderij

Goed, koud (of beter gezegd bloedheet) twee weken later is het alweer bingo in Vroomshoop, dus of er wordt daar tegen de hunebedden op wiet geteeld of er wonen nogal veel ratten.

Hoe dan ook, afgelopen week werd er aan de Tweede Blokweg ‘een in werking zijnde hennepkwekerij ontdekt’. In verschillende ruimtes wisten de politieambtenaren 600 wietplanten, meer dan duizend stekjes en op een koeienvlaai na 14 kilo wiet te veroveren. Ook deze schitterende overwinning in de war on drugs wordt door het korps Twenterand uiteraard op hun sociale media gevierd, zij het op Facebook dit keer.

Beeld van de stekkenafdeling

Planten en dieren, veel te veel dieren

Normaal gesproken zouden wij het hierbij laten en gezamenlijk met jullie treuren om de verloren rookwaar. Maar in dit specifieke geval waren de Vroomshopers – twee personen die zijn aangehouden – op hun groene hobby na helemaal niet zo vroom.

Een deel van de volwassen dames

Dat er sprake was van ‘illegale bebouwing’ op hun terrein, soit. Dat ze hun volgens de politie ‘vrij nieuwe auto’ kwijt zijn aan de staat, ook soit. Maar er liepen ook nogal wat dieren rond: honderden vogels en meer dan 20 honden! En dan lag het terrein dus ook nog eens vol met afval, reden voor de politie om de hulp van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming in te seinen, net als de gemeente Vroomshoop…

Tja, wie van planten houdt zou ook aardig moeten zijn voor dieren, zo simpel is het… respect voor mens, dier en plant dus. Behalve die ratten dan, daar kunnen wij met de beste bedoelingen niks positief over zeggen!

(advertenties)