(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Maak kennis met Rakeem Lennox en (geloof het of niet) Harley Davidson. De mannen zitten normaal gesproken vast in een gevangenis in Oklahoma, maar afgelopen woensdag wisten ze via het washok te ontsnappen. En wat deden ze toen? Jointjes roken met hun vriendinnen natuurlijk… om vervolgens doodleuk terug te gaan naar de bak.

We zeggen het wel eens vaker op deze virtuele pagina’s: de werkelijkheid overtreft niet zelden de fantasie. Iedereen kent de beelden van Amerikaanse gevangenissen, vol met keiharde gang members en andere sujetten die je ballen er gratis afdraaien als je niet hun bitch wordt (om maar eens iets te noemen). Uit zo’n troosteloze omgeving wil je maar wat graag ontsnappen, dus als zich de kans voordoet…

Harley Davidson (links) en Rakeem Lennox poseren voor de politiefotograaf

Freedom!

…dan grijp je ‘m natuurlijk! En precies zo dachten Rakeem Lennox (25 – zijn leeftijd, niet de celstraf die hij moet brommen) en Harley Davidson (37) erover toen de deur van de wasruimte vorige week woensdag open bleek te kunnen gaan, en wel met de sleutel ervan die ze van onoplettende bewaarders hadden gejat. Zo gezegd zo gedaan, en wég waren de heren – beiden zogeheten jail trustees, dus gevangenen met bepaalde privileges – richting herwonnen vrijheid.

Alhoewel. Ze gingen linea recta naar hun vriendinnen. Om eens goed van billemans te gaan dan toch zeker? Nou, eigenlijk meer om eens heerlijk te genieten van wat joints!

Sheriff Terry Park

Echt, we verzinnen het niet. Check anders maar de Facebook van sheriff Terry Park in Choctaw County. Bepaald geen gezagsdrager om mee te spotten, al is het maar omdat ie al zijn berichten in HOOFDLETTERS op de sociale media knalt. Dus ook in dit geval:

Dure jointjes

Inderdaad, na gedane cannabis zaken – twee uurtjes om precies te zijn, dus we gokken twee à drie joints – keerden de ontsnapte gevangenen doodgemoedereerd – te voet – terug naar Choctaw County jail in Hugo. Nog net op tijd voor de lunch van half een dus, al krijgt de zaak wellicht toch een  vervelend staartje voor Rakeem Lennox en Harley Davidson.

Om te beginnen heeft de gevangenis hen de titel  ’trustee’ weer afgepakt, dus gedaan met de grotere vrijheden alvast. En ze mogen zich binnenkort ook nog eens in de rechtbank melden met een aanklacht wegens ontsnapping aan de broek… Nou ja, als het maar lekkere jointjes waren dan 😉

[openingsfoto: Zastolskiy Victor/Shutterstock]
(advertenties)