(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoewel er steeds meer staten in de VS bijkomen waar naast medicinale ook recreatieve cannabis legaal is blijven de verkopen in Colorado – op 1 januari 2014 de 1e staat waar funwiet legaal werd – op peil. Wat heet, al na acht maanden dit jaar is de magische grens van 1 miljard dollar gepasseerd!

Colorado dendert door

Ondanks dat de nationale cannabismarkt in de VS dus snel groter wordt – momenteel zijn er al 30 staten met legale mediwiet en 9 met ook legale funwiet – blijft het pionier Colorado voor de wind gaan. Pessimisten die dachten dat het wietsprookje dit jaar in verval zou raken door de toegenomen ‘concurrentie’ worden gelogenstraft. Nu de cijfers van de maand augustus bekend zijn, blijkt zelfs het tegendeel: nog nooit haalde Colorado zo snel 1 miljard dollar aan wietverkoop als in 2017!

Magische grens

Vorig jaar bijvoorbeeld duurde het nog tien maanden voordat het miljard werd aangetikt, maar nu hebben de dispensaries in de staat met nog geen zes miljoen inwoners (maar wel veel toeristen ook) al na acht maanden voor 1,02 miljard dollar aan medicinale en recreatieve cannabis weggezet. In de eerste twee jaar van legale wiet werd de magische 1-miljard grens helemaal nog niet gehaald.

Wanneer we die acht maanden van dit jaar vergelijken met dezelfde periode in 2016 is de wietverkoop in Colorado met liefst 21 procent gestegen. En daarbij vaart zoals jullie weten ook de staatskas wel: tot en met juli mocht die namelijk al 162 miljoen dollar bijschrijven aan belastingen en licentie-inkomsten.

Van de bijna 137 miljoen dollar wietverkoop in augustus nam de recreatieve tak met 100,3 miljoen het leeuwendeel voor zijn rekening, medicinale cannabis was goed voor 36,5 miljoen dollar in het bergstaatje…

Dus. Waar. Wachten. Wij. Nog. Op. Hier.

[openingsfoto:  Kirill Vasilev/Shutterstock]

 

 

(advertenties)