(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Van een ezel wordt gezegd dat die zich niet tweemaal aan dezelfde steen stoot. Maar dat spreekwoord gaat mooi niet op voor deze Fransen die donderdag ons land vereerden met een nachtelijk autobezoek. Binnen enkele uren liepen ze – stoned en wel –  twee keer tegen precies dezelfde politiesteen!

‘Sterke henneplucht’

Ook ’s nachts waakt de politie over jouw en onze veiligheid. In elk geval toch in de buurt van Nieuwegein op de snelweg A2, want daar speelt dit ezelachtige relaas zich af. Om precies te zijn in de nacht van donderdag op vrijdag. En bedenk voor we verder gaan ook nog even dat er in Nederland sinds 1 juli een heuse speeksel-drugstest in de zakken van het politieuniform zit.

Welnu, net na middernacht besluit de politie op de A2 een auto te controleren met een Frans kenteken. Geen idee waarom, misschien is het simpele feit dat het Fransen zijn genoeg reden. Hoe dan ook ruiken de dienders de overbekende ‘sterke henneplucht’ wanneer ze de Fransen aan de kant hebben gezet.

En dat niet alleen, er zijn meer tekens aan de autowand: ‘Ook had de 29-jarige bestuurder bloeddoorlopen ogen, een langzame pupilreactie en vertoonde hij onrustig gedrag’, aldus het Algemeen Dagblad.

Speekseltest

Blowers dus, blowers die bovendien wiet in hun voiture hebben liggen en brutaalweg op de A2 rijden en dat mag niet van Vadertje Staat. Zoals gezegd hebben de agenten tegenwoordig een speekseltest op zak en die slaat knalgroen uit bij die ene Fransoos die de auto bestuurt! Geldboete en een rijverbod van 24 uur zijn het directe gevolg van de positieve THC-uitslag.

De Franse haantjes waren de pineut dankzij de speekseltest… [foto: Door Merrimon Crawford/Shutterstock]

Maar wie nu denkt dat de twee Fransen hun lesje geleerd hebben en rustig in een coffeeshop in Utrecht – we zeggen maar wat – verder gaan op het ingeslagen stonede pad komt bedrogen uit. Na een paar uurtjes ziet de politie namelijk precies dezelfde Franse auto rijden merde godnondeju putain!

En nog een speekseltest

Vanzelfsprekend wordt de wagen opnieuw naar de kant gedirigeerd. De eerder betrapte bestuurder heeft van plek gewisseld met zijn landgenoot, dus die is ‘off the hook’ (en al platzak bovendien). Maar dat geldt geenszins voor de tweede Fransman die nu dus de auto bestuurt. Ook die blijkt namelijk zo stoned als een gifgroene knoflookkikker, wat blijkt als de agenten ook bij hem een speekseltest afnemen.

Hoppa, opnieuw een vette bekeuring aan de pantalon en opnieuw een rijverbod van 24 uur, dus vandaar dat wij in dit unieke geval wel van Franse blow-ezels durven spreken…

[openingsfoto: Doug Shutter/Shutterstock]
(advertenties)