(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Als je ons een beetje volgt, dan weet je wellicht ook dat Dutch Passion het OMA-project sponsort met onder meer Frisian Dew zaden. Dat is natuurlijk niet voor niets, want Frisian Dew is perfect aan het Nederlandse klimaat aangepast, en levert met een minimale inspanning een maximale hoeveelheid buitenwiet!

Frisian Dew wordt soms wel de koningin van de buitenwietsoorten genoemd, en dat is niet geheel ten onrechte. Iedere buitenwietkweker die de soort probeerde, is er laaiend enthousiast over omdat deze soort het gewoon ontzettend goed doet. Ze heeft een heerlijke vitaliteit en groeikracht en kan enorm groot worden. Het is een heel sterk ras dat tegen een stootje kan en hele mooie oogsten oplevert, ondanks veel regen, wind en een frisse nazomer.

Skunk #1 x Purple Star

Hierdoor staat de soort bekend als excellente buitenwiet, die dikwijls ook nog eens een prachtige paarse kleur krijgt. De Skunk #1 en Purple Star kruising is goed bestand tegen schimmels en lekker vroeg in het jaar aan de bloeifase. Ze ontwikkelt joekels van toppen die in de bloeifase een heerlijke zoete geur loslaten. Een fris en fruitig aroma, dat ook goed te proeven is als je de wiet rookt of verdampt.

Er zijn in Nederland heel veel Skunk kruisingen maar weinigen hebben zo goed uitgepakt als deze kruising tussen Skunk #1 en Purple Star. Frisian Dew is een echte hybride in die zin dat ze een 1 op 1 sativa-indica verhouding heeft. Haar goede schimmelresistentie zal echter ook binnen van pas komen want haar toppen kunnen heel dik en zwaar worden. De smaak is zacht en zoet en de wiet geeft je een krachtige high. Frisian Dew is een soort die voor buitenkwekers eigenlijk tot de algemene ontwikkeling hoort, maar die binnenkwekers nog wel eens van hun stoelen kan doen vallen van verbazing.

  • Soort: Hybride, 50% indica, 50% sativa
  • Genotype: Skunk #1, Purple Star
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeifase: 8 weken
  • Geur/smaak: zoet, fruitig, citrus, kruidig
  • Effect: euforisch, creatief, stoned, slaperig bij een hogere dosis
  • Zadenbedrijf: Dutch-Passion
(advertenties)