(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Op Tsjechië na wordt er nergens in Europa zoveel geblowd door 15- en 16-jarige scholieren als in Frankrijk. Veertig procent heeft er ervaring mee. Het rechtse parlementslid Éric Ciotti slaapt er slecht van en eist een jaarlijkse cannabistest op school!

Ciotti is lid van de UMP. Inderdaad ook de partij van voormalig president Sarkozy. Veel stoere praat en weinig resultaat dus over het algemeen. Het parlementslid eist een toevoeging over druggebruik aan de Franse Educatiecode. Daarom diende hij een voorstel in bij het bureau van de Nationale Vergadering. Dat behelst dat alle leerlingen minstens één keer per jaar een verplichte cannabistest moeten ondergaan via een medisch onderzoek.

Franse jeugd gek op blowen

Uit een Europees rapport uit 2012 bleek dat Franse scholieren niet vies zijn van cannabis. Met 45,1 % van de 15- en 16-jarigen staan ze trots op de tweede plek, na Tsjechië waar bijna de helft van die leeftijdsgroep (49,3%) er niet op spuugt. Blijkbaar weet Ciotti echter niet dat je cannabis niet eindeloos lang kunt terugvinden in je urine. Volgens de voorlichters van Jellinek kun je cannabis 5 dagen to maximaal 3 weken terugvinden.

Zaak dus voor onze blowende Franse vriendjes en vriendinnetjes om erachter te komen wanneer hun school van plan is zo’n onzalige test uit te voeren… Een beetje handige vlegel op de computer moet dat zo kunnen fiksen!

 

 

 

(advertenties)