(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In de landelijke politiek is het CDA verworden tot een tijger met een slecht kunstgebit, maar op lokaal niveau frustreren ze nog graag  coffeeshops. Nu wil CDA-wethouder Kees van Velzen in Alphen aan den Rijn de shops verplaatsen naar een industrieterrein.

Uiteraard worden de bekende drogredenen weer in stelling gebracht voor de verhuizing waarover het nieuwe college van de stad nog een besluit moet nemen. ‘Ver weg van scholen en woonwijken’. Wat een domheid. Scholieren komen er niet in bij een coffeeshop en welke andere horecagelegenheden moeten voor staf uit de buurt blijven van mensen?

Niks beters te doen?

In Alphen heeft men blijkbaar al jaren niet veel beters te doen dan discussiëren over de coffeeshops. De eigenaar van Dutch Gold wordt er een beetje tureluurs van. In het Leidsch Dagblad zegt hij: “De sociale controle is op een industrieterrein veel minder groot dan in het centrum.” Een slecht idee dus, en hij vraagt zich af of een bedrijventerrein zit te wachten op een drukbezochte coffeeshop… Op de lokale social media reageren de meeste inwoners ook in de trend van ‘Wat is nu eigenlijk het probleem’ en ‘Hebben we in Alphen niks beters om ons druk over te maken?’.

Succes bij de komende gemeenteverkiezingen beste dinosaurussen van het CDA!

 

(advertenties)