(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jawel, daar zijn ze weer. Creatieve geesten die iets te veel in hun bong kijken. Hun wilde plannen prikkelen de fantasie maar zijn in de praktijk niet makkelijk te realiseren. Vandaag het onderhuids mobieltje en de hypermoderne Ark van Noach!

Spacen bij bizarre concepten die niet veel verder kwamen dan de tekentafel. Proefballonnen die je doen afvragen of de Willie Wortels van deze wereld niet 24/7 stoned als een aap zijn. Er is in een hoop bullshit geïnvesteerd. Maar toegegeven, een aantal concepten is ook best oké en wie weet wat de toekomst brengt. Geniet deze week van de 10 ultieme prullenbakplannen. Deel 4.

What’s-appen met je arm

tatoointerfaceJe stapt iets te laat en met het verkeerde pootje uit bed, alles zit tegen en je voorziet een gevalletje ‘te laat op ‘t werk’. Tot overmaat van ramp kan je nergens je phone vinden. Als het aan de Amerikaanse uitvinder Jim Mielke ligt, hoeven dit soort rampscenario’s nooit meer voor te komen. Voor een ontwerpwedstrijd bedacht hij een gsm die je altijd bij je hebt, onderhuids geïmplanteerd in je arm. Dus.

Hoe onwerkelijk dit ook klinkt, Mielke heeft een ontwerp gemaakt dat er best realistisch uitziet. Het betreft een flexibel stuk silicone met een beeldscherm en toetsenbord dat in de arm wordt geplaatst. Als het eenmaal onderhuids zit, zie je er niets van. Behalve als je iemand wilt bellen en op je arm duwt. Dan lichten toetsenbord en schermpje op en schijnt de telefoon door de huid heen. Zie je het voor je? Vooralsnog bestaat het concept alleen op papier, maar Mielke verwacht dat zijn telefoontje ooit wel op de markt komt. Right!

 

De ark van Noach 2.0

Als we voormalig vicepresident  en milieugoeroe Al Gore moeten geloven, zorgt het broeikaseffect de komende 50 jaar voor natte voeten. Hoeveel de zeespiegel precies zal stijgen weet niemand. Sommige modellen gaan uit van een paar centimeter in het jaar 2100, andere voorspellen een stijging tot anderhalve meter en in dat geval lopen laaggelegen landen zoals Nederland onder. Maar niet getreurd, de redding is nabij!

FreedomShip-3779-790x350Er komt een enorm cruiseschip, of beter gezegd, een drijvende stad.  Deze joekel gaat het Freedom Ship heten; een boot van 1,3 kilometer lang, 200 meter breed en 100 meter hoog. Verspreid over 21 verdiepingen vind je 50 duizend woningen, een ziekenhuis, winkelcentra, uitgaansmogelijkheden en scholen. Het Freedom Ship wordt aangedreven door 100 dieselmotoren van 3500 pk per stuk. Je moet wel alvast gaan sparen, want de prijzen voor een woning lopen uiteen van  110 duizend euro tot 9,5 miljoen. Maar goed, dan heb je wel wat; een neverending cruise met alles wat je hartje begeert.

Geen zin om altijd maar onderweg te zijn? Maakt niet uit joh, ook aan de minder reislustigen is gedacht. Bij onze zuiderburen ligt een ontwerp voor de drijvende stad Lilypad City. Deze bewoonbare reddingsboei biedt plaats voor 50 duizend mensen en als je er een paar aan elkaar knoopt, hebben we al snel een drijvende stad voor een paar miljoen inwoners.

Morgen alweer het 5e en laatste deel, met daarin de maan als stroomleverancier en de vliegende auto!

 

(advertenties)