(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Sluiten we de werkweek maar weer eens af met zo’n gigantisch succes van onze wetshandhavers in de immer voortdenderende drugsoorlog. In dit geval betreft het de dappere dienders van Politie Cranendonck en Heeze-Leende. Inderdaad, dat is hartstikke middenin de wietschuur van Europa. En daar wist de politie deze week een naar eigen zeggen ‘grote zak hennep’ buit te maken van zo’n ondermijnend stuk tuig…

Henneplucht door het portier

Nou ja, op die laatste kwalificering van de eigenaar van de ‘grote zak hennep’ valt wel een en ander af te dingen. Zo meteen meer daarover. Het gaat om een 22-jarige jongeman die maandagmiddag met zijn auto in een verkeerscontrole te Budel terechtkwam en wel op de Randweg-Oost om precies te zijn.

‘Toen de bestuurder zijn portier opende kwam de henneplucht de collega’s al tegemoet’, schrijft de dienstdoende sociale media-smeris twee dagen erna reeds op de Facebook-pagina van de Politie Cranendonck en Heeze-Leende. En dan weet je het wel hè, dan gaan alle alarmbellen rinkelen dat het een lieve lust is!

Vordering tot uitlevering

Nadat het geluid daarvan verstomd was, werd de 22-jarige Budelnaar (dat is een inwoner van het Brabantse Budel voor alle duidelijkheid) te verstaan gegeven dat ie zijn meurende hennep moest afstaan. Of zoals ze dat in politiejargon noemen: ‘de vordering tot uitlevering’.

Besmuikt droeg de jongeman een blokje hasj over aan de controlerende politieagent. Dan doet de sociale media-agent ineens grappig in het bericht, kijk maar naar dit screenshotje dat we daarvan maakten:

Hahaha. Jammer wel dat ze bij de politie nog steeds het verschil tussen HENNEP en WIET niet kennen dan… Hoe dan ook, opnieuw wordt de Budelnaar met ‘een vordering tot uitlevering van alle verdovende middelen’ om de oren gemept.  Verdovende middelen, toe maar.

LEES OOK:  Dit is het verschil tussen hennep en wiet

‘Eieren voor zijn geld’

We citeren de Brabantse Facebook-cop weer voor het vervolg van deze megaoperatie tegen de ondermijnende drugsindustrie: ‘waarop de bestuurder eieren voor zijn geld koos en een grote zak met hennep aan de collega gaf’.

Goed, we hebben de spanning wel lang genoeg opgevoerd nu, jij bent vast ook heel erg benieuwd naar die ‘grote zak hennep’ nietwaar? Nou <<< tromgeroffel >>> dit is ‘m dan:

Gelukkig heeft de politiefotograaf het naar hun eigen zeggen ‘blokje hasj’ er ook bijgelegd, zodat we een uitstekend idee krijgen over de omvang van die ‘grote zak hennep’. Man man, daar moet toch wel minstens 10 – als het niet 15 gram wiet is zelfs – in zitten zeg!

Verdovende middelen…

De arme ex-bezitter ervan mag zich binnenkort voor de verdovende middelen komen verantwoorden, belooft de Politie Cranendonck en Heeze-Leende op Facebook. En ze doen nog wat aan extra voorlichting voor andere ondermijnende sujetten die wellicht denken dat het hier toch zeker allemaal niet zo’n vaart zal lopen?

Brrr… alleen die woordkeuze ‘verdovende middelen’ van de agent om wiet en hasj aan te duiden, bezorgt ons koude rillingen en flashbacks van spuitende heroïnejunkies achter het centraal station. Om dit stukje overheidspropaganda tegen cannabis weer eens treffend af te sluiten, knallen we er nog een allerlaatst screenshotje in van de hasj … pardon, hashtags waarmee Oom Agent zijn Facebook-post beëindigt. Fijne dag nog verder, hè!

 

(advertenties)