(advertentie)
(advertentie)
KWEEKVERSLAGEN Lees ook:
(advertenties)

Sinds vorige week vers op RollingStoned: de microkweek avonturen van Elmo. Elmo kweekt drie KillingKush wietplanten in een kleine kweektent en doet dat zonder al te veel poespas maar wel met veel succes. Hij bewijst dat wiet kweken absoluut niet groot en ingewikkeld hoeft te zijn. 

Hallo kweekvrienden,

Hier ben ik alweer met mijn tweede update op RollingStoned, de week is omgevlogen! Ik heb de KillingKush zaden natuurlijk vertroeteld en dagelijks scherp in de gaten gehouden. Vorige week was al een van de dames boven de grond, inmiddels zijn ze alle drie boven gekomen.

map 45 008

Licht

Op dit moment staan de drie jongedames onder het licht van 150 Watt (2 x 75 Watt) T-Neon. Dat is eigenlijk gewoon een  TL-verlichting die speciaal voor de binnenkweek is ontwikkeld. Ik gebruik een T-Neon bloeilamp en een groeilamp. De bloeilamp geeft meer licht in het rode- en de groeilamp meer in het blauwe spectrum. Ik vind de combinatie prima om onder te groeien.

map 46 009

Het was deze week ook een paar dagen prachtig weer, en dus mochten de kleine plantjes lekker naar buiten. Wist je dat het licht buiten zelfs op een bewolkte dag nog sterker is dan het licht van een 600 Watt HPS lamp binnen? Dus als het even kan, zet ik de KillingKush planten daar, dat vinden ze zelf ook veel lekkerder.

Water

De KillingKush plantjes doen het goed, ik geef ze gewoon kraanwater, niet afgezuurd. Dat werkt voor mij prima. Ik heb deze week wel voor het eerst een EC meter gekocht zodat ik de voedingswaarde een beetje in de gaten kan houden. Op dit moment krijgen ze overigens nog helemaal geen voeding hoor, er zit nog wel genoeg in de aarde. Ze krijgen wel wat wortelstimulator (Goldlabel nutrients) nu, dat is vooralsnog het enige. Wiet kweken gaat volgens mij niet om het zoveel mogelijk volpompen met meststoffen, al moet je natuurlijk wel zorgen dat je planten niks tekort komen. Ik kweek altijd erg ongecompliceerd en heb daar goede resultaten mee.

Tot volgende week!
Groetjes, Elmo

(advertenties)