(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dat Spint een beestje is dat zich maar moeilijk laat bestrijden, ondervindt Elmo aan den lijve. De plaag leek na het bezoek van een legertje roofmijten voorbij, maar de naarlingen kwamen afgelopen week keihard terug en leken wel uit te zijn op wraak. 

Potverdorie, wiet kweken gaat toch niet altijd over rozen! Eigenlijk gaat het nooit over rozen, maar spreekwoordelijk gezien heb je als hobbykweker toch maar een hoop ellende te trotseren wanneer je tuintje eenmaal door spintmijten ontdekt is. Zijn de beestjes er eenmaal dan krijg je ze bijna niet meer weg. En wanneer je zoals ik, het verdomt om met chemische bestrijdingsmiddelen te gaan spuiten, lijkt er niets anders op te zitten dan je kweekruimte een keer helemaal te ontruimen en grondig schoon te maken met chloor.

12186189_828954837203371_1727852057_o

 

En dat is precies wat ik ga doen zodra de Amnesia Haze planten geoogst zijn. Even helemaal schoonmaken en leeg laten die tent. Maar nu heb ik de Amnesia planten nog, die ik toch het liefste nog even goed zou willen laten afbloeien als het effe kan. Op zich stonden de dames er goed bij, de toppen waren lekker op weg om uit te groeien tot mooie wiet in deze zesde week van de bloeifase. Dat is nu wel anders, de spint heeft voor behoorlijke vergeling in de bladeren gezorgd. Het was zelfs zo erg dat ik bij sommige bladeren en steeltjes al de nodige webben zag zitten!

Het ziet er nu uit als een behoorlijke ravage in mijn tentje, en dat komt niet alleen door de spint, maar ook omdat ik ze wederom te lijf ben gegaan met mijn stofzuiger. Ik weiger om mijn wiet met gif te bevuilen dus dat was het enige wat ik kon doen. Natuurlijk zuigt de stofzuiger niet alleen de spint, maar ook de bladeren op, die er dan gescheurd en gerafeld weer uitkomen. Je zuigt de meeste spint er wel mee weg, maar de planten hebben er zelf ook veel last van.

De volle negen weken durende bloeifase zullen de planten daarom wel niet meer halen vrees ik. Als ik geluk heb misschien acht weken, maar daarvoor moeten ze nog wel 2 weken met de spint in de kleine tent overleven. Ik zal de planten ook scherp in de gaten moeten houden want spint vermenigvuldigd zich razendsnel en er zitten er heus nog wel een aantal. Met de stofzuiger krijg je ze gewoon niet allemaal weg.

Natuurlijk ga ik niet bij de pakken neerzitten. Wanneer deze Amnesen klaar zijn of in ieder geval geoogst zijn, ruim ik een keer goed op in Sesamstraat. Alles gaat even goed leeg en dan is het boenen en schrobben voor Elmo 😉 Met een sopje van chloor en even een tijdje geen planten in de tent, zullen de spinten wel weer vertrekken. Wanneer mijn kweektentje dan weeg bewoonbaar is voor planten, kom ik natuurlijk weer terug. En dit keer zal dat zijn met een heel bijzondere wietsoort. Een hint… het gaat om oude genetica, uit 1992.

Ook mag ik een Neutralizer testen, ik heb de compact kit gekregen die goed moet zijn om de geur van een kweekruimte tot 20 vierkante meter te neutraliseren. Ik zal hem tijdens het knippen van de Amnesen eens aan een grondige test onderwerpen. Tot volgende week, geniet van de plaatjes – ook al is het een ravage in de tent.

Elmo

(advertenties)