(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Elmo’s Amnesen zijn zoals jullie weten geoogst. Vanwege spint heeft hij de planten wederom eerder moeten oogsten dus je begrijpt dat hij nu toch wel erg graag van die plaag af wil. Nu zijn tent leeg is kan hij hem grondig schoonmaken, alleen moeten zijn moederplanten ook nog spintvrij gemaakt worden. En dat doet Elmo natuurlijk natuurlijk met Rogis, een biologisch middel op basis van knoflook.

Hallo kweekvrienden, je had het wellicht niet verwacht omdat ik had aangegeven er even tussenuit te gaan, maar hier is toch nog een update vanuit Sesamstraat. Planten moeten nu eenmaal constant onderhouden worden. Ik heb mijn moederplanten deze week behandeld met Rogis, een biologisch en onschadelijk middel op basis van knoflook. En dat wilde ik jullie toch wel even laten zien.

Oud zaad, nieuwe moederplant…

De kweektent is ondertussen ook grondig schoongemaakt hier, met een sopje van water en bleekmiddel heb ik hem helemaal ongediertevrij gemaakt, laten drogen en even opgeborgen. Ik krijg binnenkort bezoek van de woningbouw, als ze zijn geweest zal ik de tent weer opzetten voor een nieuwe ronde met een heel speciale soort. Een heel oud zaadje van Sensi Seeds dat ik nog had liggen. Ik zeg nog even niet welke soort het is, maar het zaadje kwam uit 1992! Ik heb hem laten ontkiemen en er meteen een moederplant van gemaakt. Maar voor ik daar weer stekken van neem voor de volgende ronde, zal ik deze en mijn andere moederplanten toch eerst even grondig moeten behandelen tegen spint. Ik heb het nu namelijk helemaal gehad met die nare beesten in mijn hok!

Rogis tegen spint en trips

Toen ik in mijn laatste updates schreef over mijn eeuwig durende (zo lijkt het althans) struggle met de spint op mijn planten, kreeg ik een aardige reactie van iemand van Rogis. Hij vertelde mij over zijn product, een natuurlijk bestrijdingsmiddel op basis van knoflook en soja, en was zo vriendelijk om me er twee flessen van op te sturen. Deze zijn dus gister aangekomen, en ik heb mijn moederplanten, waaronder die uit het zaadje uit 1992, er meteen een shockbehandeling mee gegeven.

12242920_833544576744397_16810374_o

Rogis is een knoflookextract dat je met water moet aanlengen, je kunt het bij de wortels geven en op de planten spuiten. Ongedierte zoals spint en trips vinden de geur van knoflook te sterk en achten een knoflookmilieu niet goed genoeg om in te leven. De planten ondervinden er geen nadelen van en wanneer je met de behandeling stopt, zal het middel binnen 10 dagen uit de plant verdwijnen, gelukkig maar want op wiet met een knoflooksmaak zit ik ook niet te wachten. Ik heb dus een mengsel gemaakt van 50 milliliter Rogis en 10 liter water. Iedere moederplant heeft een halve liter van dat mengsel te drinken gehad, en wat er over was heb ik op de planten gespoten. Bedankt Rogis Garlic!

Ik zal Rogis de komende tijd nog wel meer geven om er zeker van te zijn dat de spint ook echt vertrekt, we zullen het zien. Als het goed is gaat het middel in de sapstroom mee, waardoor het in alle uithoeken en ieder blaadje terechtkomt. De spint heeft er een hekel aan en lust de plant niet meer als het ware. Ikzelf vind knoflook ook echt vies ruiken, ik hoop de spint ook en dat ik er nu eindelijk eens echt vanaf ben…

Binnenkort kunnen jullie m’n hobbykweek-avonturen weer op de voet volgen hier op RollingStoned.nl. Hou ze tot die tijd in ieder geval groen en spintvrij!

Elmo

(advertenties)