(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is weer woensdag en dus tijd voor een kijkje in Elmo’s gedoogde hobbytentje waar op het moment een aantal prachtige BlueSmack stekken staan te bloeien. En dat gaat in een heel rap tempo bij deze mooie blauwe wietsoort.

Inderdaad cannabisvrienden, de BlueSmack dames lijken deze ronde een stuk sneller te bloeien dan de twee stekjes die ik eerder bij wijze van proef in bloei had gezet. In mijn kleine kweektentje staan de planten nu 20 dagen op een 12-uurs lichtregime, wat zoals jullie wel zullen weten de bloei bij wietplanten forceert. Ik verbaas me er over hoe snel deze soort toppen vormt en hoe mooi gekleurd deze ook al zijn.

11754992_785302964901892_1922091146_o

Ik ben van de week onder het bladerdek in de weer geweest en heb daar alle kleine takjes weggesnoeid. Dit soort kleine takjes krijgen nooit echte mooie toppen, maar verbruiken wel energie en kosten je een hoop knipwerk aan het eind. Vandaar dat je ze beter weg kunt halen om de hoofdtoppen meer energie te geven, op deze manier snoeien heet ook wel dieven en in het Engels noemt men het lollypopping omdat de planten er kale stammen van krijgen zoals het stokje van een lolly.

Hierboven een plantje voor en na het dieven, die kleine takjes slurpen veel energie en krijgen maar kleine topjes, weg ermee dus! Onder twee knalgroene vreemde eenden in de BlueSmack bijt.

11756872_785302951568560_519157004_o

In het midden van mijn tentje staan twee knalgroene sprieten, dat zijn een DoubleGum en een Amnesia Haze die ik tussen de BlueSmack planten heb gezet. Het verschil in kleur is duidelijk te zien en ik heb dan ook geen enkele moeite om de planten uit elkaar te houden. Vooralsnog krijgen alle planten gewoon alleen water te drinken. De temperatuur is niet hoger dan 28,6 graden wanneer de lampen aan staan en dat is wat mij betreft precies goed.

Elmo

(advertenties)