(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is een komen en gaan van wietsoorten in het verder nietsvermoedende Sesamstraat. Onze vrolijke Elmo heeft deze week namelijk afscheid genomen van zijn Duckfoots en er een aantal mooie BlueSmack stekken voor in de plaats gezet, of niet Elmo?

Lelijke eendjes geoogst

Hallo kweekvrienden, vorige week hebben jullie kunnen zien dat de Duckfoot plantjes bijna rijp voor de oogst waren en er eigenlijk vreselijk lelijk uitzagen. Ik heb de 5 lelijke eendjes op Dag 63 van de bloei afgeknipt, ze hangen nu te drogen. Ik had deze Duckfoot sinds vorig jaar in bezit, maar ik ga toch op zoek naar een THC-rijker exemplaar. De THC-productie van deze 5 planten vond ik ondermaats, en dus is het zonde van m’n tijd om die plant nog langer te houden. Ik ga wel op zoek naar een beter Duckfoot exemplaar, maar dat is voor de toekomst. En dat brengt me gelijk op de nabije toekomst en de nieuwe planten die jullie de komende weken hier kunnen bewonderen.

11660069_775851152513740_1399992271_o

11539869_775851102513745_1786903590_o

BlueSmack

BlueSmack, de naam van de soort vindt ikzelf wat ongelukkig gekozen, want Smack is de soort zeker niet! Het Blue in de naam is toepasselijker, het is namelijk een paars blauw gekleurde wietsoort. De strain is een kruising tussen een Blueberry en een Herijuana, en ik heb al een tijdje een BlueSmack exemplaar in mijn groeihokje staan.

Het was een plantje dat ik uit regulier zaad heb opgekweekt maar die niet heel goed met de rest van de planten wilde meekomen. In de voorbloei kon ik al wel zien dat het om een dame ging maar het plantje was nog geen 10 centimeter hoog. Een aantal dagen later kregen de eerste bloemen een blauwe gloed, en nu wil het dat ik gek ben op blauwe soorten. Paarse wiet kende ik wel, maar deze blauwe, bijna lila-achtige kleur had ik nog nooit gezien. Toen heb ik dus besloten om dat plantje uit de bloeiruimte te halen en weer terug in het groeihokje te plaatsen. Dat wilde ik weleens zien natuurlijk, blauwe wiet.

11663949_775852802513575_1386401192_o

11654083_775852889180233_796551189_o

Zo gezegd zo gedaan, een tijdje terug heb ik dus 2 stekjes van de BlueSmack in bloei gezet om eens te kijken of de wiet echt blauw werd. Nee dus. De wiet zelf is niet blauw maar paars maar wederom is de kleur van de voorbloei wel blauw. De toppen zijn prachtig paars en de wiet smaakte heerlijk! Tijdens de Duckfoot kweek heb ik in het groeihokje hard gewerkt en wat stekjes gemaakt van het BlueSmack moederplantje. Die stekjes zijn nu mooie plantjes geworden en mogen dus onder de paarse Horticoled lamp gaan bloeien. De lodge90 kweektent heeft 3 compartimenten maar voor deze kweek heb ik er 1 grote ruimte van gemaakt. Zo komt de ledlamp meer tot z’n recht en zo hebben de plantjes ook meer ruimte om mooie paarse golfballen van toppen te produceren. Geniet van de foto’s en tot volgende week.

Elmo

(advertenties)