(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In de kleine hobby kweekruimte van Elmo bloeit weer wat moois, namelijk BlueSmack planten. Na de oogst van zijn Duckfoots heeft Elmo zijn kweektent met deze bijzondere blauwe wietsoort gevuld. Dat was pas een week geleden en nu al beginnen de eerste topjes zich te vormen. Elmo legt uit hoe dat kan.

Hallo kweekvrienden en vriendinnen, het klopt, vorige week heb ik deze BlueSmack planten pas in mijn kweektentje gezet en nu schieten de bloeiharen er al in rap tempo uit. Dat komt omdat ik een beetje gesjoemeld heb en ze voor de verhuizing al een weekje op een 12-uurs lichtregime had gezet. De planten krijgen nu dus precies 12 dagen, 12 uur licht per dag en verrassen me nu al met een snelle topontwikkeling. Een goed teken voor de rest van de kweek.

11667870_782189235213265_959026039_n

Op de foto’s komt het niet heel erg duidelijk over maar ik zie toch al enige kleur in de topjes verschijnen, en dat is waar ik gek op ben. De BlueSmack is blauw tijdens de bloei maar uiteindelijk worden de toppen paars van kleur.

Voor deze kweek heb ik mijn tent ook wat verbouwd. Het is een kleine kweektent van het merk Secret Jardin waar een tussenwandje in zit die de oppervlakte van 60 bij 90 centimeter verdeeld in twee compartimenten. Voor deze ronde heb ik het tussenwandje verwijderd zodat ik mijn BlueSmack planten op de volle 90 x 60 centimeter kan laten afbloeien.

Ook boven de planten heb ik er wat bij gehangen, namelijk een 150 Watt T-Neon en vier spaarlampen. Samen met de Horticoled LED van 350 Watt heb ik daardoor nu 468 Watt aan licht in een heel compleet lichtspectrum. Dat moeten de BlueSmack plantjes toch weten te waarderen dacht ik zo. Hieronder zie je een foto van de lampen naast elkaar.

11653906_775852619180260_533756405_o

Vooralsnog krijgen de planten alleen nog gewoon kraanwater, aan de onderkant van mijn kleine mini jungle heb ik hier en daar al wat verdroogde blaadjes weggehaald. Geniet van de plaatjes en tot week 3.

Elmo

(advertenties)