(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De zomer is voorbij gevlogen! Het lijkt pas gisteren sinds Bassie Basic zijn Amnesia en OG Kush zaadjes liet ontkiemen, en nu zijn we alweer toe aan het eindverslag over de planten. De OG Kush bezweek aan de hitte maar ondanks die tegenslag mag Bassie zeker niet klagen over het eindresultaat van de Amnesia.

De laatste weken van de bloei van de Amnesia plant, heeft de spint nog aardig huis kunnen houden op de Amnesia. Omdat de plant al zover was in de bloei kun je daar niet veel meer aan doen, zoals ik ook al aangaf in mijn vorige verslag. Het resultaat was dat de plant er gehavend uit zag maar over de uiteindelijke opbrengst mag ik toch echt niet klagen.

Knippen & drogen

Omdat er toch veel spint op zat, heb ik in de laatste weken al een hoop grote schutbladeren weggehaald. Spint gaat op die bladeren zitten om sap te zuigen en eitjes leggen; de plant heeft daar alleen maar last van. Dus dan kunnen die blaadjes er wel af, dat verlicht de druk op de plant een beetje.

Erg veel knipwerk was er daardoor niet meer nodig voor ik de plant te drogen kon hangen; ik knip sowieso nooit heel grondig. Vind het zelf zonde om al die met THC besuikerde blaadjes af te knippen.
Ik hang wietplanten altijd in zijn geheel ondersteboven te drogen. Volgens mij komt dat de smaak ten goede en het is lekker makkelijk, je moet het leven niet moeilijker maken dan het is.

Beste is om de plant in een donkere ruimte te hangen want direct licht kan zorgen voor oxidatie/afbraak van THC, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. De ruimte moet het idealiter ook wat geventileerd worden, een luchtvochtigheid hebben van rond de 50% en een temperatuur van ongeveer 21 graden.

Curen

Na een dag of 11 was de plant droog genoeg om in de curepotten te gaan. Ik test dit altijd door aan een middel dik takje te voelen en te kijken of het buigt of breekt. Buigt het takje, dan is de wiet nog niet voldoende gedroogd. Zou je het dan in een afgesloten pot stoppen kan het gaan schimmelen en gaat de hele oogst verloren.

Voor het curen is het echter wel het beste dat er nog iets van vocht in de plant zit. Om een beetje het gemiddelde te bepalen voel ik daarom aan een gemiddeld dik takje. Breekt dat takje als je het buigt, dan betekent dat, dat de wiet droog genoeg is. Zou je bij een dikkere tak hetzelfde doen, dan buigt die wel ipv te breken. Door een tak van gemiddelde dikte te checken, bepaal ik het gemiddelde een beetje.

Alles is mooi droog en omdat de spint niks meer te drinken hadden, zijn die hem ook gesmeerd opzoek naar een beter onderkomen. Volgens mij hebben ze intrek genomen in mn tomatenplant 😉

Al met al is het geen slechte oogst als je het mij vraagt. Zeker gezien de omstandigheden tijdens de bloei. Wegen doe ik nooit… is ook niet nodig als je het oprookt. Dus even een aansteker er naast ter vergelijking.

Twee weckpotten vol is toch geen slecht resultaat voor de kleine investering aan materiaal en tijd die ik er in gestoken heb. Ondertussen heb ik al het een en ander uit de pot gesnoept en ik kan je zeggen: de Amnesia smaakt heerlijk! Lekker een beetje fruitig met een high waar zelfs de doorgewinterde roker van onder de indruk is. Bassie is blij 😀

Kalichakra stekken

Goed, twee weckpotten wiet is natuurlijk geen eindeloze voorraad, dus de volgende ronde staat alweer op touw. Ik had buiten nog een Kalichakra (Errors-seeds) staan waar ik stekken van heb genomen. Dit is een erg mooie plant waar ik helaas maar één zaadje van had. Gelukkig kan je dan stekken om het aantal planten te vermeerderen.

Feitelijk komt het stekken maken neer op de methode die hier omschreven word. Van de stekken die ik heb gemaakt heb ik de beste planten geselecteerd om op te kweken. De stekjes zal ik gaan afbloeien onder de nieuwste lamp van Spectro Light: Blast 400

Dit is een 400 Watt LED lamp die de parameters en effecten van klassieke HPS lampen zou moeten overschrijden, dankzij het volledige spectrum van de Spectro Light cob diode. Gebouwd met allemaal top componenten; dankzij het optische lens systeem garanderen ze een gelijkmatige lichtverdeling.

Samen met de producten van Biobizz moet dit een knaller worden dacht ik zo. Maar Bassie zou Bassie niet zijn als er geen problemen zouden ontstaan. De eerste moeilijkheden zijn namelijk al om de hoek gekomen. Volgende keer meer daarover maar het belooft wel een spannende ronde te worden!
Vinden jullie het leuk om me te volgen dan ben ik te vinden op Facebook. Stel gerust een vraag als je die hebt, ik help je met plezier verder. De groentjes en tot de volgende!

Bassie

(advertentie)