(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De buitenbuit van onze guerrillakweker De Groene Dodo is binnen! Deze week fietste hij nog één keer langs zijn geheime kweeklocaties om te oogsten. Mocht je nog op zoek zijn naar een lekkere autoflower, lees dan vooral verder want er zit een prachtige paarse wietsoort bij waarvan je na één hijs, de naam nooit meer zal vergeten.

In een van mijn eerdere verslagen schreef ik dat de gebruikte Fast Bud zaadjes (C4-Matic en Blackberry), in slechts 8 weken van zaadje naar oogst zouden moeten gaan. Omdat dat supersnel is, was ik denk ik niet de enige die benieuwd was of deze claim wel klopte. Dat blijkt dus inderdaad het geval, alleen was eind week 8 mijn nog nét iets te vroeg.
Aan het eind van week 9 begon de boel echter behoorlijk uit elkaar te vallen en was het toch echt tijd om te oogsten. En als je dan bedenkt dat het weer tijdens de laatste 4 bloeiweken minder was, dan denk ik dat een binnenkweek na 8 weken echt wel geoogst kan worden. Zoals je op de foto’s kunt zien, zijn het bescheiden plantjes gebleven. Het oogsten was daardoor een fluitje van een cent.

C4, klaar voor de oogst.

De hoofdtop van de C4.

De C4 is klaar om geknipt en gedroogd te worden.

Blackberry geeft zich bloot zonder schutbladeren.

De diep paarse Blackberry hoofdtop.

Potente witte trichomen op paarse stelen.

Alleen nog even meenemen, knippen, drogen en dan… roken!

Omdat ik vorig jaar met de buit naar huis ben gefietst, met in mijn kielzog een nogal dikke wietwalm, heb ik eerder dit jaar een luchtdicht vaatje gekocht. De kleinste maat past in een rugzak en doet precies wat ie moet doen: de verse geur van buitenwiet binnen houden 😀

Drogen en knippen

Na een dag of zeven was de wiet droog genoeg om geknipt te worden. Ik knip altijd na het drogen. Dit omdat je droge blaadjes vaak gewoon kunt afbreken en dat scheelt een hoop tijd en knipwerk. Maar goed, zowel de C4 als de Blackberry waren makkelijk te knippen. En omdat het een bescheiden oogst is, was het knipwerk snel klaar. Tijd voor de weegschaal!

Na pakweg 9 weken kweken en 1 week drogen, was het dan eindelijk tijd om de gedroogde wiet te wegen. En de eindstanden zijn als volgt:

  • C4 toppen: 6,85gr
  • C4 knipafval: 2,79gr
  • Blackberry toppen: 7,83gr
  • Blackberry knipafval: 2,63gr

Dat is 14,68 gram droge en geknipte wiet! Maar persoonlijk bereken ik liever wat ik ervoor zou moeten betalen in de coffeeshop. Voor het gemak ga ik dan altijd uit van 10 euro per gram en dan kom je toch al uit op bijna 150 euro aan lekkere, zongekweekte wiet. Toch leuk voor slechts 9 weken kweken. En dankzij de Blumats was het een makkelijke kweek, want ik ben soms wekenlang niet gaan checken bij de dames.

De oogst van de C4 is al prachtig…

…maar de gitzwarte Blackberry mag er helemaal zijn!

Wel denk ik dat de opbrengst gemakkelijk hoger had kunnen uitvallen. Want zoals ik eerder al aangaf, was het weer tijdens de laatste 4 bloeiweken toch een beetje minder. En de dagen werden vanaf dat moment ook in rap tempo weer korter. Daarom weet ik vrij zeker dat de totale opbrengst minstens het dubbele had kunnen zijn, als ze precies één maand eerder waren afgebloeid. Zeker voor autoflowers, die in principe 24 uur licht mogen krijgen, was het aantal lichturen verre van optimaal.

Volgende keer is mijn laatste verslag van dit jaar een rookverslag van de C4 en de Blackberry. Ik weet nu al hoe lekker die is maar ik ga er nog even goed voor zitten om de smaken voor jullie te beschrijven. Tot dan!

De Groene Dodo

(advertenties)