(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Gelijktijdig met de Marijuana Business Conference & Expo werd onlangs in Las Vegas ook de Jack Herer Cannabis Cup gehouden – die volgende zomer trouwens ook Nederland zal aandoen. Tussen al het Amerikaanse prijzengeweld in Sin City scoorde ook het Nederlandse E-njoint twee prijzen!

Wietfeestje op de strip van Vegas

losse_cupDe Jack Herer Cannabis Cup is een snel aan populariteit winnende competitie, die steevast in het wereldberoemde Hard Rock Cafe wordt gehouden, omgeven door glitter en glamour. De 2016 editie was ook weer groter dan in voorgaande jaren en vond dus plaats in ’s werelds grootste Hard Rock Cafe, dat van Las Vegas, inderdaad midden op de befaamde strip aldaar!

Wie was Jack Herer alweer?

Zoals jullie begrijpen is deze cannabis cup vernoemd naar Jack Herer, de fameuze cannabisactivist (1939 – 2010), wereldberoemd vanwege zijn boek ‘The Emperor Wears No Clothes’. Daarin zet hij uiteen waarom cannabis en hennep gedecriminaliseerd moeten worden. Maar ook vanwege de documentaire ‘The Emperor of Hemp’ dat een beeld schept van het leven van Jack Herer en zijn strijd voor deze planten.

Zijn titel, het Engelse woord ‘emperor’ ofwel keizer, droeg hij niet voor niets; vanaf het moment dat Jack Herer cannabis en hennep ontdekte, wijdde hij zijn hele leven aan het onderwijzen van mensen over de geschiedenis en de vele toepassingen van deze planten, de samenzweringen ertegen en het beëindigen van het cannabisverbod.

vegas-team-jack-herer-cup_2016

Het trotse team van E-njoint met de gewonnen cannabis cups en de weduwe van Jack Herer (Jeannie, midden vooraan) op de foto in Las Vegas

Hollands Glorie

img_5719De weduwe van Jack en zijn trouwe metgezel in de cannabisstrijd is Jeannie. Zij is ook het gezicht van de vrij nieuwe cannabis competitie, die overigens in juni volgend jaar ook Nederland zal aandoen, want in Amsterdam ligt immers ook al jaren een fijn Hard Rock Cafe.

In Las Vegas ging het leeuwendeel van de awards echter naar Amerikaanse bedrijven, maar het Nederlandse E-njoint wist toch twee prijzen voor de neuzen van de gastheren weg te kapen. Zo was er een knappe 1e prijs in de categorie ‘Beste Product’ voor de makers van The worlds first electronic joint’.

En ook in de categorie ‘Best Vape Pen’ werd er – in samenwerking met een oliefabrikant uit Californië – een 1e plek behaald. Dus kunnen we gerust concluderen dat er nog steeds wel sprake is van Hollands Glorie op het internationale cannabisveld 🙂

En zoals gezegd, volgend jaar juni komt de Jack Herer Cannabis Cup naar Amsterdam…

 

Delen via
Lekker bezig!
(advertenties)