(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het fijne van de tijd waarin we leven – en dan bedoelen we de post-war on drugs-tijd uiteraard – is dat je ook allerlei onderzoekjes krijgt waar vroeger geen toestemming/geld/interesse voor was. Neem een peiling in New York onder uitgaanspubliek met als prangende vraag: welke drugs doe jij en hoe vertaalt die zich in bed?!

Nachtelijk New York

Uiteraard moet een beetje wetenschapper wel nog iets van een verantwoording afleggen voordat ie zich in het New Yorkse uitgaansleven kan storten en allerlei aantrekkelijk, jong volk het nachthemd van het lijf mag vragen. Vandaar de krankzinnige titel wellicht van het in januari in vakblad Psychology & Sexuality gepubliceerde onderzoek: ‘A comparison of self-reported sexual effects of alcohol, marijuana, and ecstasy in a sample of young adult nightlife attendees‘.

Drank, wiet en Molly

De wetenschappers beginnen met de stelling die jij en ik ook hadden kunnen bedenken: alcohol, wiet en ecstasy – wat ze in de States trouwens grappig ‘Molly’ noemen, ofwel een pilletje met  methylenedioxymethamphetamine erin – horen tot de meest gebruike ‘substanties’ onder jongvolwassenen. ‘Echter, weinig onderzoeken hebben gefocust op het specifieke seksuele effect dat geassocieerd wordt met drugsgebruik’, aldus de onderzoekers van dienst.

Dus hoppa, het researchteam duikt de clubs van New York in en struint dancefestivals in The Big Apple af. In totaal wisten ze van 679 mannen en vrouwen in de leeftijd 18 tot 25 jaar een ingevulde vragenlijst afhandig te maken.

Omdat ie als openingsfoto misschien wat iel overkomt op je mobiel, tablet of laptop is hij hier nogmaals…

Wie gaat waar lekker op?

Uit de resultaten blijkt dat vergeleken met cannabis alcohol en xtc sterker geassocieerd worden met een ‘perceptie van verhoogde seksuele effecten’. Daarbij moeten we denken aan het ervaren van seksuele aantrekkelijkheid van jezelf (!) en anderen, seksuele verlangens, de duur van een vrijpartij en seksuele extraversie.

Toegenomen gevoeligheid van het lichaam en organen (geslachtsorganen bedoelen ze met name natuurlijk, die preutse Amerikanen) werden het meest geassocieerd met ecstasy-gebruik. Seksueel disfunctioneren – ofwel de gevreesde slappe hap – komt het meeste voor bij consumptie van alcohol en xtc en dan vooral onder jonge mannen.

En vrouwen… tja, die rapporteren vaker dat het niet zo wil vlotten door wiet en hasj!

Post-sex regret

Tot slot: spijt na de (drug)daad. We kennen het waarschijnlijk allemaal wel; dat je met een dubbele kater wakker wordt naast iemand die er bij daglicht én in nuchtere toestand toch iets minder aantrekkelijk uitziet (to put it mildly 😉

Welnu mensen, en knoop het effe goed in je oren: wetenschappelijk is aangetoond dat ‘post-sex regret’ het vaakst voorkomt bij… ALCOHOL.

[foto: Lifestyle discover/Shutterstock]
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)