(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Van de Universiteit Gent kreeg RollingStoned het verzoek om zijn Vlaamse lezers – tenminste dat deel dat cannabis om medicinale redenen gebruikt – op te roepen mee te doen aan een onderzoek, onder leiding van de bekende professor Tom Decorte. Hij is erkend voorstander van regulering, dus help België vooruit en vul de online enquête in of meld je aan voor een persoonlijk interview!

Ook over de grens wordt RollingStoned dus goed gelezen, ongeveer een kwart van de meer dan 120.000 unieke bezoekers per maand komt namelijk uit Vlaanderen. Namens de Universiteit Gent mailt wetenschappelijk medewerker Frédérique Bawin ons dan ook: ‘Aangezien RollingStoned een online platform voor cannabisgebruikers is en informatie over cannabis aanbiedt zou uw hulp een waardevolle ondersteuning zijn bij de bekendmaking van deze studie en bij het rekruteren van personen die cannabis gebruiken om gezondheidsredenen.’

Cannabis om gezondheidsredenen

Frédérique werkt onder leiding van professor Dr. Tom Decorte aan een doctoraatsstudie op het Instituut voor Sociaal Drugsonderzoek (ISD) van de Universiteit Gent. Decorte schreef samen met twee andere wetenschappers eind vorig jaar nog het boek ‘‘Cannabis onder controle, hoe?’, waarin zij pleiten voor legalisering van cannabis in België, inclusief het toestaan van cannabis social clubs en wietteelt voor eigen gebruik. Zie daarvoor ons bericht ‘Belgische professoren pleiten voor legale cannabis – inclusief thuisteelt!

Frédérique voert momenteel een onderzoek uit naar het gebruik van cannabis om gezondheidsredenen. Daarvoor is men op de universiteit intensief op zoek naar mensen uit Vlaanderen die cannabis gebruiken om hun gezondheidsklachten te verlichten of deze te verhelpen en hierover online een vragenlijst willen invullen of aan een persoonlijk interview willen deelnemen.

Kennis is macht

Kennis is macht (dat hoef je ze op een universiteit natuurlijk niet uit te leggen, maar de politiek is weer een ander verhaal), dus wij voldoen graag aan het verzoek uit Gent. ‘Aangezien het gebruik van cannabis in België niet is toegestaan, beschikken we nauwelijks over informatie over of en hoe mensen cannabis gebruiken om hun gezondheidsklachten te verlichten. Een belangrijke bron van informatie zijn de mensen zelf die cannabis om gezondheidsredenen gebruiken’, stellen de Vlaamse wetenschappers.

Zo doe je mee aan het onderzoek!

Help dus mee aan een betere (cannabis)wereld en wellicht een spoedig einde aan het verbod op (medicinale) cannabis dat ook België nu parten speelt. Ben jij een  medicinaal cannabisgebruiker, vul dan online de enquête in of meld je aan voor een persoonlijk interview met de wetenschappers in Gent!

Meedoen kan door HIER op te klikken, dan kom je op de pagina Cannabisengezondheid.be van de Universiteit Gent

Meer informatie over dit initiatief vind je ook HIER op deze Facebook-pagina

[openingsfoto: william casey/Shutterstock]

 

(advertentie)