(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We begonnen de week met een spectaculair binnenkijken in een Amsterdams huis midden in een woonwijk met 1700 wietplanten, dat naar de vaantjes ging omdat de hele straat keihard naar wiet meurde. Een dag later wippen we de Noordzee over naar die eigenwijze Britten. Want ook daar kunnen ze er wat van hoor, van flink wiet kweken!

Binnenkijken in wietplantages

We begonnen de week met een spectaculair binnenkijken in een Amsterdams huis midden in een woonwijk met 1700 wietplanten, dat naar de vaantjes ging omdat de hele straat keihard naar wiet meurde. Een dag later wippen we de Noordzee over naar die eigenwijze Britten. Want ook daar kunnen ze er wat van hoor, van flink wiet kweken! En de politie is er in Brexitland ook best druk mee zo te zien.

Binnenkijken mogen we straks met een video van de Coventry Telegraph om van te watertanden – met de fijne titel ‘Watch: Inside massive cannabis farm sniffed out by police’

Britse broodkwekers

In het kort even de feiten, al mag een gezond mens daar gerust aan twijfelen in dit Donald Trump-tijdperk(je). In het plaatsje Crick, vlakbij Rugby. (echt, dit verzinnen we niet) Op zo’n druilerige Engelse donderdagmorgen ramt de politie zich naar binnen in een huis aan Churchstreet, na een tip van ‘het publiek’.

De wietplantage die de dienders vervolgens overvallen wordt een ‘huge cannabis farm’ genoemd en omschreven met de woorden ‘on an industrial scale’. Dus dan weten wij het wel, daar is een broodkweker aan het werk. Of liever gezegd, vijf commerciële wietkwekers want zoveel mensen zijn er bij de actie gearresteerd.

Liefdevol afscheidsfilmpje

En dan is het nu tijd voor het mooie R.I.P.-filmpje waarin we binnenkijken in de – inmiddels uiteraard vernietigde – wietplantage in 10 tot 12 kamers (!), met wiet ter waarde van ‘hundreds of thousands of pounds’…

 

(advertentie)