(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vergeet die racegames op de PlayStation maar even en kijk naar het echte werk, met in de hoofdrollen een of andere gek in een witte auto en de Landelijke Eenheid van de politie. Plaats van handeling is de A58 op Zuid-Beveland. Een spectaculaire achtervolging – in de regen nog wel – die uiteindelijk allemaal blijkt te worden ingezet vanwege een ’tas met hennep’.

Wannabe Max Verstappen heeft geen zin in politie

Niemand vindt het leuk als er politie in de buurt komt van je wiet. Maar de bestuurder van deze witte auto maakt het wel heel erg bont als agenten hem willen controleren. Om te beginnen zit zijn auto niet tjokvol met verboden substanties die men kan oproken, maar gaat het om een boodschappentas die niet eens helemaal gevuld is met geestverruimend plantenmateriaal.

We weten natuurlijk niet of de wannabe Max Verstappen nog meer op zijn kerfstok heeft staan, behalve een ’tas vol hennep’ zoals de politie het noemt, maar het zou ons niet verbazen. De kerel gaat er namelijk op een krankzinnige wijze vandoor, waarbij hij de nodige schade rijdt en zelfs onderdelen verliest op de snelweg.

Wat voor wiet was dat wel niet?

De kerel rijdt meerdere keren ook op de verkeerde weghelft en crasht uiteindelijk op een vluchtheuvel van een rotonde. Niet dat onze bedenkelijke hoofdrolspeler zich dan eindelijk laat aanhouden. Hij vlucht te voet verder, maar zonder benzine-aandrijving loopt zijn motortje niet hard genoeg om aan de Lange Arm van de wet te ontkomen. En gelukkig maar ook, zeggen wij bij hoge uitzondering.

Het achtervolgingsspektakel vond ergens deze zomer plaats, deze woensdag werden de beelden pas online gezet door de Politie Landelijke Eenheid, onder de – gezien de halfvolle tas met wiet – toch wel enigszins misplaatste titel ‘Achtervolging drugstransport’.

Onze nogal paranoïde wietman moet binnenkort bij de rechter uitleggen wat hem afgelopen zomer bezielde…

(advertentie)